Anno 1906 - Påkostad - Välskött brf - Perfekt läge

Vikingagatan 13, Birkastan, Stockholm

Pris & Avgift

5 540 000 kr
2 940 kr / mån

Storlek

2 rum och kök
Boarea 62 m²

Såld

Denna bostad är såld
Stilfulla sekelskiftesdetaljer möter modern design i denna välplanerade lägenhet. Njut av att bo i hjärtat av Birkastan, nära allt! Här bor du mitt i pulsen med omedelbar närhet till kultur, butiker, caféer och restauranger. Rörstrandsgatan och allt som City har att erbjuda finns strax utanför porten, liksom vackra promenadstråk kring Karlbergssjön. Bostaden tronar i en praktfull fastighet från 1906. Det fina läget gör att ljuset flödar in genom våningens stora fönster. I lägenheten möts det bästa av förra sekelskiftets byggnadskonst och nutida bekvämlighet. Interiören är elegant och sober med moderna kulörer/tapeter.

Lägenheten har nyligen renoverats och lyfts till en hög standard med en stram, stilren design och påkostade material. Vardagsrummet är ett fint sällskapsrum med elegant nyslipat furugolv, luftig yta och vackert välvt fönster. Nyrenoverat badrum i högsta klass, klätt i vacker Carraramarmor och med läckra detaljer. Ordentligt kök med modern maskinpark, perfekt för den som gillar att laga mat. I sovrummet finns ett praktiskt och väl tilltagen klädkammare samt plats för dubbelsäng. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussarna samt pendeltåg vid Odenplan. Välkommen på visning av en förstklassig skönhet i evigt eftertraktade kvarter!

Interiör

Vacker sekelskifteslägenhet med många bevarade detaljer såsom höga golvsocklar, speglade dörrar, furugolv och breda fönsternischer.

Inbjudande entréhall via pardörrar, plats för klädavhängning. Från hallen når du lägenhetens alla rum. Nyslipat furugolv och moderna tapeter.

Nyrenoverat badrum i högsta klass, vacker Carraramarmor 30cm x 30cm på golv och vägg. Vägg ovan kommod är målad i grå kulör. Det är gott om plats och utrustningen inkluderar: kommod. stor spegel, wc, badkar, handdukstork samt takdusch med inbyggnadsblandare från Tapwell. Badrummet är även utrustat med golvvärme och tvättmaskin.

Ordentligt kök med plats för matbord. Klassiskt vitt kakel ovan gedigen arbetsbänk av ek. Utrustningen inkluderar kyl/frys, diskmaskin, gasspis, elugn och fläkt. Furugolv och fönster mot innergård.

Underbart och luftigt vardagsrum med stort välvt fönster, höga golvsocklar samt generös takhöjd. Furugolv och ljusgråa väggar. Plats för soffhörna samt matsalsbord.

Sovrum mot innergård med praktisk klädkammare, nyslipat furugolv även här och plats för en dubbelsäng. Klädkammaren har skjutdörrar samt smart förvaring från Ballingslöv. Grå heltäckningsmatta på golv.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 540 000 kr som utgångspris
Lgh nr
15 (1002)
Rum
2 rum och kök
Boarea
62 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt mätning
Avgift
2 940 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten & vindsförråd.
Andelstal
2,3434
Årsavgiftsandel
2,69852
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
520 kr. Driftskostnaderna inkluderar försäkring 125kr/mån, gas 220kr/mån och hushållsel 225kr/mån

Byggnad

Byggår
1906
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiklass C, energiprestanda 142 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstuga. Föreningen har även en ny fin innergård med pergola, utemöbler och grill.

Förening

Namn
Brf Viking Birkastan
Allmänt:
Brf Viking Birkastan förvärvade fastigheten 1917 och består av 32 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Vikingagatan 13, 15 och Tomtebogatan 18. Fastigheten uppfördes åren 1905-1906. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 500 m², varav 2 240 m² utgör lägenhetsyta och 260 m² utgör lokalyta. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2050. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året. För information om kommande och utfört underhåll se bifogad årsredovisning. Välskött förening med låg skuldsättning, endast 1457 kr/ m² bostadsrättsyta. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.
Överlåtelseavgift
1 138 kr debiteras av Köpare
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Kabel-tv via Com Hem. Debiteras särskilt.
Internet
Bredband via Com Hem. Debiteras särskilt.
Parkering
På gatan tillämpas s k boendeparkering, vilket ger tillstånd att parkera kl 09:00-19:00 för 1100 kr/mån, alternativt 75 kr/dygn. Övriga tider är gatuparkeringen gratis.

Övrigt

AREA:
62 m² enligt uppmätning 2013
58,3 m² enligt lägenhetsförteckningen

OMRÅDET:
Birkastan ligger i östra Vasastan och ramas in av Sankt Eriksgatan, Klarastrandsleden och Norra Stationsgatan. Området började planeras och byggas runt 1890. Stadsdelen döptes efter utgrävningarna på ön Birka som skedde på 1870-talet. Här låg vid den tiden Rörstrands porslinsfabrik och Atlasfabriken som hade många anställda. Kvarteren planerades därför som en arbetarstadsdel och många smålägenheter byggdes. Idag är charmiga Birkastan ett mycket eftertraktat bostadsområde. Det kallas ofta för lilla Paris på grund av den franska atmosfären med många restauranger och caféer. Särskilt längs Rörstrandsgatan finns populära mötesplatser och ett glatt nöjesliv. Från Rörstrandsgatan promenerar man sen på ett par minuter till det vackra området kring Karlbergs slott som sommartid är ett populärt utflyktsmål för ett dopp i det blå. För den aktiva finns Vasaparken inom ca fem minuters gångavstånd. Vasaparken har under de senaste åren genomgått ett rejält ansiktslyft och idag finner man här fotbollsplan, boulebanor, stor lekplats för alla barn samt caféer för de som bara vill ha en lugn stund och njuta av utsikten.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.