Modern arkitektur - Stor balkong - Hög standard - Gavel

Folkparksvägen 178, 2tr, Älvsjö, Stockholm

Pris & Avgift

3 000 000 kr
4 386 kr / mån
Visa bud
  • 3 000 000 kr Av budgivare 1, 2018-08-01 14:17:00

Storlek

2,5 rum och kök
Boarea 67,5 m²

Såld

Denna bostad är såld
Välkommen till en uppvisning i modern arkitektur ett luftigt och elegant hem med stora fönster, öppna ytor och påkostad interiör. Belägen på andra våningen bjuder den på ett ogenerat läge och en fri utsikt. Att boendet dessutom överraskar med smarta lösningar och stor inglasad balkong gör den till ett rent nöje att presentera. Bostadens hjärta är det påkostade köket med öppen planlösning mot vardagsrummet. Här trivs garanterat den som gillar att laga mat med förstklassiga vitvaror och generösa arbetsytor. Matplats finns invid ett stort fönster. Lägenheten rymmer vidare ett rogivande sovrum, klädkammare, inbjudande hall och gott om förvaringsutrymmen. Det lyxiga badrummet har både tvättmaskin och torktumlare. Här bor du nära naturen, men ändå med oslagbara kommunikationer som tar dig snabbt var du vill i staden! Till Älvsjö torg/station promenerar man på endast ett par minuter. Välskött förening med bl a pool, gym, övernattningslägenhet och festlokal för medlemmarna att tillgå. Kabel-tv och bredband (Ownit, 100/100 Mbit) ingår även i avgiften. Välkomna på visning!

Interiör

Välkomna till denna moderna lägenhet om 67,5m² med härlig rymd och stor inglasad balkong i soligt söderläge. Njut av närhet till stadens puls och ett flertal trevliga strövområden.

Välkomnande entré och hall med två garderober samt rymlig klädkammare/arbetsrum längre in. Hallen har ljusa tapeter och det är parkettgolv.

Vardagsrummet är väldigt öppet och har stora fönsterpartier som ger bra med ljus till lägenheten. Just denna öppenhet kombinerat med utsikt, ljus och grönska gör detta boende till något att verkligen trivas i. Den stora inglasade balkongen fungerar som ett extra rum sommartid och gör lägenheten mer flexibel med matdel samt solplats.

Sovrum med genomgående ekparkett samt härlig rymd. Moderna lösningar och plats för rejäl dubbelsäng eller diverse möblering. Generös garderobsvägg med skjutpartier rymmer det mesta i klädväg.

Ordentligt kök med smakfull inredning. Bra förvaring och goda arbetsytor. Utrustning som finns är spishäll, ugn, kyl/frys, fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin. Plats för rejält matbord.

Helkaklat badrum i högsta klass. Det är gott om plats och det finns tvättställ, toalett, dusch och handukstork. Badrummet är även utrustat med tvättutrustning i form av tvättmaskin, torktumlare och två skåp för god förvaring.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 000 000 kr som utgångspris
Lgh nr
6054
Rum
2,5 rum och kök
Boarea
67,5 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Balkong
Stor inglasad balkong i perfekt söderläge!
Avgift
4 386 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd, kabel-tv och bredband (Ownit, 100/100 Mbit).
Andelstal
1,3992
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
375 kr. Driftkostnaderna inkluderar: försäkring 175 kr/mån & hushållsel 200 kr/mån.

Byggnad

Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiprestanda 78 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Följande gemensamma utrymmen finns:
4 st tvättstugor
2 st övernattningslägenheter (vardera med 3 st sovplatser, kylskåp, trinettkök och dusch)
1 st gym
1 st pool och 2 st bastu
3 st cykelförråd (varav ett är gemensamt med barnvagnsförråd)
1 st gemensamhetslokal/festlokal
1 st hobbyrum

Förening

Namn
Brf Avenboken 1
Allmänt:
Föreningen består av 60 lägenheter fördelade på tre hus: 2 punkthus och ett gårdshus. Föreningen bildades 2006 och i mars 2007 flyttade de första medlemmarna in de nybyggda husen. Adresserna som ingår är Folkparksvägen 174 och 178. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm. Föreningen har ej beslutat om någon avgiftsändring eller större renovering av fastigheten. Föreningen godkänner delat ägande men ej juridisk person. Föreningen äger marken. trappstädning sköts av städfirma.
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Bostadsrättsföreningen har avtal med Comhem för leverans av kabel-TV. Det analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet
Föreningen har avtal med Ownit för leverans av bredband, 100/100 Mbit fiber.
Bredbandet ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har 42 parkeringspatser i varmgarage som administreras av Apcoa Parking Sverige. 900 kr/månad. För närvarande ingen kö.

Övrigt

Älvsjö ingår i Stockholms kommun. Här finns stadsdelar som Långbro, Långsjö, Solberga, Örby Slott och Älvsjö villastad. Från Stockholm City tar det tio minuter med pendeltåg till Älvsjö station. Älvsjö har varit befolkat ända sedan 1100-talet. Då byggdes Brännkyrka kyrka, en av de äldsta byggnaderna i Stockholm. På 1500-och 1600-talet fanns här flera stora sätesgårdar som Långbro, Älvsjö och Örby slott som givit namn till respektive stadsdel. Älvsjö villastad började byggas 1908. Det är charmiga kvarter med vackra trähus på relativt stora tomter. Här omges bostäderna av lysande grönska och praktfulla träd. I området finns många goda exempel på de arkitektoniska ideal som rådde i början av seklet. Älvsjö strategiska och perfekta läge gör att många vill bosätta sig just här. Detta bidrar till att statsdelen förtätas med projektet "Älvsjöstaden", 1600 nya, moderna lägenheter. Öster om Älvsjö station ligger Stockholmsmässan, Nordens största mäss- och kongressanläggning. Här har de flesta stockholmare nog varit någon gång och inspirerats av moderna möbler, mumsig mat eller maffiga motorfordon. Här hålls varje år drygt sjuttio mässor och tusentalet konferenser och seminarier. Älvjsjö har också nära till vacker natur, Långsjöbadet, Långbro park samt motionsspår.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.