Milsvid utsikt - Modern - Välplanerad - Balkong

Piruettvägen 5, 8tr, Hägerstensåsen, Stockholm

Pris & Avgift

3 400 000 kr
3 647 kr / mån
Visa bud
  • 3 400 000 kr Av budgivare 1, 2018-04-20 15:47:00

Storlek

2 rum och kök
Boarea 63 m²

Såld

Denna bostad är såld
Välkommen till en uppvisning i modern arkitektur - ett luftigt och elegant hem med stora fönster, öppna ytor och smakfull interiör. Belägen på 8:e våningen bjuder den på ett soligt läge och underbar utsikt. Att boendet dessutom överraskar med smarta lösningar och stor delvis inglasad balkong gör den till ett rent nöje att presentera. Lägenheten andas hög kvalitet och husets utformning har ägnats stor omsorg. Den stora balkongen i sydväst är ett extra rum sommartid, ställ bara upp dörren och ät alla måltider ute. Bostadens hjärta är det trivsamma köket med social och öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har generösa arbetsytor och plats för ordentligt matsalsbord. Lägenheten rymmer vidare ett vilsamt sovrum, inbjudande hall och genomgående god förvaring. Lyxigt helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har ett utmärkt läge strax söder om Söder. Du bor lugnt nära grönområden i och omkring "Åsens" kuperade terräng. Suveräna kommunikationer med T-bana på 2 minuters promenad, tar dig snabbt var du vill i staden. Brf Bergsparken är en välskött och stabil förening med låg belåning. Föreningen har stor grillplats och utmärkta parkeringsmöjligheter med garanterad plats inom en månad från inflyttning. Direkt närhet till service, handelsområden, sporthall och parkområden med populärt utomhusbad. Välkomna!

Interiör

Välkomnande entré och hall med mycket god förvaring i form av garderobsvägg. Hallen går i ljusa kulörer och det är parkettgolv. Säkerhetsdörr är installerad. Plats för skrivbord samt ingång till vardagsrum och badrum. Generös takhöjd om ca 2,6 meter i hela lägenheten.

Vardagsrummet är väldigt luftigt och har stora fönsterpartier som ger bra med ljus till lägenheten. Just denna öppenhet kombinerat med moderna detaljer gör detta boende till något att verkligen trivas i. Balkongen gör lägenheten mer flexibel med matdel samt solplats. Balkongen är delvis inglasad, har trall på golv och bjuder på milsvid utsikt! Vardagsrummet har gedigen parkett och öppen planlösning mot köket.

Ordentligt sovrum med genomgående parkettgolv samt god förvaring. Stort fönster och plats för bred dubbelsäng eller diverse möblering. Generös garderob längs med hela väggen.

Smakfullt kök med stilren inredning. Bra förvaring och goda arbetsytor. Utrustning som finns är spishäll, ugn, kyl/frys, fläkt, mikro och diskmaskin. Plats för rejält matbord. Grått kakel ovan arbetsbänk av rostfritt/laminat. För miljön finns kvarn för organiskt matavfall installerad.

Helkaklat badrum med gott om plats och det finns tvättställ, toalett, dusch och handdukstork. Badrummet är även utrustat med arbetsbänk och tvättutrustning i form av tvättmaskin samt torktumlare. Plats finns för den som önskar badkar.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 400 000 kr som utgångspris
Lgh nr
2082
Rum
2 rum och kök
Boarea
63 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Balkong
Stor balkong i bästa sydvästläge! Balkongen är delvis inglasad och har högt och soligt läge.
Avgift
3 647 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv & bredband.
Andelstal
0,9249
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
400 kr. Driftkostnaderna inkluderar försäkring 175 kr/mån och hushållsel 225 kr/mån.

Byggnad

Byggår
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiprestanda 105 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelrum, barnvagnsrum, sopsortering, tvättstuga och övernattningsrum. Föreningen har även fina grönytor med trevlig grillplats.

Förening

Namn
Brf Bergsparken
Allmänt:
Föreningen bildades 2009 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av tre hus med 86 bostadsrätter. Adresser inom föreningen är Piruettvägen 4, 5 och 9. Marken upplåts med tomträtt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC. Föreningen har ej beslutat om någon avgiftshöjning. Som medlem i Brf Bergsparken behöver man inte teckna något bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Detta eftersom tillägget är tecknat kollektivt av föreningen hos Moderna Försäkringar. Föreningen har ett gemensamt abonnemang för all el inklusive varje lägenhets hushållsel. Varje lägenhet är utrustad med en egen elmätare eftersom man själv bekostar den el som förbrukas i lägenheten. Se föreningens senaste årsredovisning för mer information, finns här ovan under fliken dokument.
Överlåtelseavgift
1 138 kr debiteras av Köpare
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Föreningen har tecknat ett avtal med Ownit som bredbandsleverantör. Uppkopplingen är upp till 100 Mbit/s och ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har totalt 89 parkeringsplatser fördelade enligt följande: 10 carport, 34 garage, 45 utomhusplatser varav 3 gästparkeringar.

Föreningen utlovar förmånligt parkeringsmöjlighet inom en månad från inflytt. Utomhusplatserna kostar 300 kr/månad, carport 550 kr/mån och garageplats 900 kr/mån.

Övrigt

OMRÅDET:
På en höjd över Mälaren i sydvästra Stockholm ligger Hägerstens gård. 1700-talsbyggnaden är en av de äldsta i området och har också fått ge namn åt trakten. På gården levde Bellmans syster Chatarina och flera av skaldens sånger utspelar sig på ägorna. Fram till 1800-talets mitt var Hägersten glest bebyggt. Ångbåtsförbindelsen mellan staden och Klubbensborg förvandlade då det natursköna markerna till ett attraktivt område för sommarnöjen.
I dag finns här en blandad och kontrastrik bebyggelse. De ståtliga sommarhusen har förvandlats till permanentboenden och fått sällskap av många villor från olika tidsepoker, från tidigt 1900-tal till nutida 2000-tal.

Det gamla tegelbruket i Hägerstenshamnen är idag ett modernt bostadsområde med egen skola, båtklubb och en liten badstrand. Härifrån kan man ta strandpromenaden till Klubbensborg som har kanotklubb, café och konstutställningar. På vägen ligger Eolshäll. Här huserar smådjur och hästar på 4H-gården nere i dalen. Från strandkanten vid Eolshäll skymtar ön Lindholmen fram bakom Rävudden. På den lilla ön finns vackra men enkla trähus från slutet av 1800-talet som man kan hyra för en fest, dagsutflykt eller semester. 50 meter över havet, reser sig Hägerstensåsen. Områdets första hus uppfördes inte förrän på 1930-talet, och då i klassisk funkisstil. Årtiondet efter kriget började stadsdelen att ta form på allvar. Fler bostadshus byggdes och man anlade ett centrum med butiker samlade kring Riksdalertorget. Än i dag finns här livsmedelsbutiker och restauranger. På torget står även Medborgarhuset invigt 1957. Det nio våningar höga huset strax intill var tänkt som ett kollektivboende med matsal, barnstuga och bio.

Under 1990-talet har området renoverats och förtätats med nya bostadshus. Trots detta finns det gott om grönområden i och omkring "Åsens" kuperade terräng. I Teaterparken spelas årligen parkteater och vid Personnevägen ligger ett populärt bassängbad. Simhall, bad och promenader vid Mälaren och Vinterviken, shopping i Liljeholmens galleria, allt detta har du på bekvämt avstånd. Endast ca 2 min promenad till T-bana (röda linjen, station Hägerstensåsen).

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.