Exklusiv - Terrass - Vackra detaljer - Högsta klass

Råsundavägen 69C, Råsunda, Solna

Pris & Avgift

2 895 000 kr
1 969 kr / mån
Visa bud
  • 2 895 000 kr Av budgivare 1, 2017-12-01 12:25:00

Storlek

1,5 rum och kök
Boarea 35 m²

Såld

Denna bostad är såld
Vindsvåning under produktion V.U.P - Bli först att flytta in i denna nyproducerade och exklusiva studiolägenhet. Att bo högst upp i huset känns som ett örnnäste. Här har du fri vy ut över himlen och kan blicka ut över Råsundas takåsar. Ett mycket attraktivt boende med bra sällskapsytor, stor terrass, vattenburen golvvärme och smart inredning. Här möts det bästa av stilfull funktionalism och en modern livsstil. Interiören är elegant och sober med ljusa kulörer. Hela våningen har hög standard med en stram, stilren design och påkostade material. Det är funkishusets från 1931 vind som nu inreds till vindslägenheter. Genast när du stiger in möts du av ljuset och en luftig känsla. Golven är vitlaserade och som sig bör är det synliga takbjälkar, takfönster, stora glaspartier mot terrassen och fri rymd upp mot loftet, som nås via stege och har plats för säng samt inhägnas av ett snyggt flätat rep. Kök, med bänkytor och stänkskydd i carraramarmor, umgängesytor i en öppen planlösning med plats för rejält tilltaget matbord liksom fåtölj/soffa. Välinrett badrum med golv av carraramarmor, kakel från Equipe Scale, mässingskranar samt kombitvättmaskin. Materialval av högsta kvalitet från Superfront, Bloomingville, Duravit, Tapwell, Bosch m fl. Småstadskänsla med restauranger och affärer direkt utanför porten. Oslagbara kommunikationer med pendeltåg, tvärbana och T-bana behändigt nära, samma med Mall of Scandinavia liksom Friends Arena eller bad i Råstasjön. Vindslägenheten är klar för inflytt 15 januari 2018.
Nyproduktion
Besök projektets hemsida för aktuell försäljningsstatus och mer information.
Till projektsidan

Interiör

Lägenheten har genomgående målade väggar i kritvitt. Golven är av parkett furu modern vit, 14mm. Lägenheten har vattenburen golvvärme.

Hallen har säkerhetsdörr och tre garderober för förvaring. Hallgolv av Carraramarmor 30cm x 30cm. Knopp på garderob, Superfront Pluto, brass.

Vardagsrum och kök tillsammans i modern och öppen planlösning. Välutrustat kök med köksluckor från Superfront Big Fish, kulör Ashton grey. Handtag bänkskåp, Superfront Holy Wafer, Brass. Bra förvaring och goda arbetsytor. Utrustning som finns är induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys, vitvaror från välkända Bosch & Siemens. Inbyggd köksfläkt från Franke. Stänkskydd och arbetsbänk av exklusiv Carraramarmor. Diskho från Tapwell, mässing. Köksblandare från Tapwell i mässing. Plats för ordentligt matbord. Takfönster och stora glaspartier runt om terrassen ger bra med ljus till hela lägenheten. Terrassen är ca 4 m² och fungerar som ett extra rum sommartid och gör lägenheten mer flexibel med solplats eller loungedel. Perfekt och soligt söderläge! Vidare finns eluttag för grill samt utsikt mot innergården! Terrassen får på golvet en komposittrall.

Sovalkov eller plats för soffa har skapats mellan två takstolsben, takfönster ger ljus.

Praktiskt loft om ca 4,8 m² med vit furuparkett, ljusa kulörer. Plats för säng, förvaring eller diverse möblering. Lofträcke av vitt rep. Loftet har lägre takhöjd än 1,90 meter så det räknas inte in i aktuell boarea om 35 m². Area under 1,90 meter benämns "Ej mätvärt utrymme under snedtak". Arean är dock praktisk och adderar funktion till lägenheten. Köparen väljer själv planlösning med eller utan loft.

Badrum i högsta klass, modernt kakel, Equipe Scale Fan på vägg vid duschdel (ljusgrå fog), resterande väggar har våtrumsputs, Carraramarmor 30cm x 30cm på golv. Även sockel och topp på tvättmaskin av Carraramarmor. Tvättställ från Duravit samt spegel från Ferm Living. Övrig utrustning är WC från Duravit, duschvägg från Duschbyggarna Swing Design med guldbeslag. Duschset, bottenventil och blandare i mässing från Tapwell. Stilren golvbrunn modell Unidrain (Unidrane High line Custom). Kombitvättmaskin från Siemens. Toarullshållare, handdukshängare och hyllor, se illustrerad bild. Elgolvärme finns i badrummet.

Reservation för ändringar, eventuella avvikelser ersätts med likvärdiga material.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 895 000 kr som utgångspris
Lgh nr
25
Rum
1,5 rum och kök
Boarea
35 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt ritning
Balkong
Terrass om ca 4 kvm i perfekt söderläge!
Avgift
1 969 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten & källarförråd.
Andelstal
0
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
325 kr. Driftkostnaderna inkluderar: försäkring 150 kr/mån och hushållsström 175 kr/mån. Dessa kostnader kan variera utifrån egen användning och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1931
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
Energiprestanda 194 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns innergård, tvättstuga och cykelförråd. På innergården finns ett stort trädäck med en matplats för en större grupp. Det finns även en mindre sittgrupp på gräset och en gemensam grill. Intill huset finns också ett cykelställ och du når även husets cykelförråd från gården. Tvättstugan ligger i källaren till port A och kan bokas mellan kl 07-21. I tvättstugan finns två tvättmaskiner och en torktumlare.

Förening

Namn
Brf Råsundavägen 69 i Solna
Allmänt:
Föreningen är en "äkta förening" och består av 26 lägenheter (34 när vindarna är klara och inflyttade) med bostadsrätt och 1 hyresrätt. Föreningen har 3 lokaler. Huset byggdes 1931. Föreningen innehar fastigheten med äganderätt. Trappstädning sköts av städfirma. Föreningen har inga planerade förändringar av månadsavgiften. Avgifterna är oförändrade sedan föreningens bildande. För ekonomiskt resultat och kommentar vänligen se senaste årsredovisning. Föreningen planerar att genomföra installation av fiber, Installation av säkerhetsdörrar, utbyte/renovering av fönster, installation av mekanisk ventilation, renovering av trappuppgångar, entrédörrar med portkod samt brevlådor. Föreningen finansierar alla planerade renoveringar med vinsten från vindsförsäljningen. Därutöver räknar föreningen med att ha utrymme för att kunna amortera delar av befintliga lån baserat på den vinsten samt att de upplät en hyresrätt som bostadsrätt i början av året vilket gav ett stort ekonomiskt tillskott. Ekonomisk förvaltare är Agenta och revisionen genomförs av Deloitte.

Utförda renoveringar:
Renovering av fasad 2017
Utbyte delvis av maskiner i tvättstugan 2017
El fram till lägenheterna inkl. el-central (3-fas) 2015
Ytskikt i tvättstugan 2015
Uppvärmning av hängrännor 2015
Anlägga innergård inkl. sopskåp 2015
Bygga balkonger 2015
Stamrenovering 2014
Värmecentral 2011
Utbyte av tak 2009
Överlåtelseavgift
1 120 kr debiteras av Köpare
Pantsättningsavg.
448 kr
TV
Föreningen installerar för närvarande fiber via Telia i fastigheten. Det kommer att vara en gruppanslutning och uppkoppling på 100/100 Mbit/s samt tv-paket Lagom som kommer att ingå. Kostnaden blir 299kr/mån vilket tillkommer på månadsavin from 1 jan 2018.
Parkering
Föreningen har ej tillgång till några egna parkeringsplatser.

För folkbokförda i Solna Stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Kommunhuset 08-734 21 00. Man kan även använda deras hemsida http://www.solna.se och fylla i ansökan. Själva tillståndet är gratis, man löser sedan antingen månadsbiljett 300:- eller 3-månaders biljett 750:-

Övrigt

SÄLJPROCESS:
Lägenheten har åsatts ett utgångspris vilket betyder att det kan förekomma budgivning. När budgivningen är avslutad tecknas överlåtelseavtal, då också handpenning om 10% erläggs senast sju vardagar efter avtalets undertecknande. Resterande 90% betalas på tillträdesdagen när lägenheten är helt färdigställd och nycklarna lämnas ut.

NÄROMRÅDE:
Solna sjuder av nybyggaranda och snygg arkitektur. Nu är man i princip ihopbyggd med Stockholm och Vasastan borta vid Karolinska Sjukhuset. Tullarna växer ihop och att Råsunda blir alltmer populärt är inte så konstigt. Det är trots allt bara en kort cykeltur in till city. Eller tillbaka hem till småstadskänslan.

Från början härrör området, som så många andra, från stora, adliga egendomar som exploaterades från förra sekelskiftet och framåt. I fallet med Råsunda var tanken att skapa en tjänstemannastadsdel. Man använde sig av kända arkitekter, bland annat Dramatens skapare Fredrik Liljekvist. Redan där sattes tonen för Råsunda, som därefter fått lika fint ritade byggnader i jugend, nationalromantik och funkis. Det är med andra ord en vacker inramning för denna stadsdel som känns som en småstad nära storstaden. Lite utav ett nav för kommunikationer, med direktbuss till Odenplan, nära tvärbanan, pendeltåg och T-bana som tar tio minuter in till T-centralen. I Råsunda finns ett otal restauranger med mat från alla kontinenter, livsmedelsaffärer naturligtvis, bageri och köttaffär. Promenadavstånd till välsorterade Solna C med all tänkbar service liksom till Mall of Scandinavia för ännu mer shopping. Sportintresserade har nära till Friends Arena eller, för den som tränar, Vasalunds badhall, utegym och bra joggingstigar runt Brunnsviken eller Råstasjön.

KOMMUNIKATIONER:
Direkt utanför fastigheten finns busshållplatsen Vasalund med bland annat buss 515 (Odenplan-Sundbybergs station) och 509 (Brommaplan-Danderyds sjukhus). Ca 5 minuters promenad till Solna station med pendeltåg och tvärbana. Med Citybanan tar pendeltåget dig till Stockholm Odenplan och T-centralen på 4 respektive 6 minuter. Ca 10 minuters promenad till Solna centrum med tunnelbana (blåa linjen).

AVGIFT, ANDELSTAL & BOAREA (BOA):
När lägenheten är helt färdigställd kommer den att mätas upp enligt svensk standard. Den mätningen kommer att ligga till grund för fastställande av andelstal, boarea och avgift i föreningen. Föreningen har beslutat att beräkningsgrund för avgiften är 675kr/kvm. Så beroende på resultatet av slutlig mätning kommer avgiften att fastställas enligt följande: Antal m² boarea x 675 kr = Årsavgiften /12 = månadsavgiften för aktuell lägenhet. I nuvarande upplåtelseavtal mellan föreningen och Sarab Entreprenad AB har lägenheten en boarea om 32.5 m² vilket ger en avgift om 1828 kr/mån. Dessa uppgifter uppdateras och korrigeras dock med den slutliga mätningen. Enligt Sarabs ritningar blir boarean 35 m² vilket ger en avgift om 1969 kr/mån. Vid slutlig uppmätning ska Svensk Standard SS 21054:2009 tillämpas. Längdmått mäts i meter med två decimaler och summaposter avrundas till hela kvadratmeter, det vill säga, arean anges i hela kvadratmeter. Vid avrundning tillämpas Svensk Standard SS 14141, regel A. Avvikelse upp till en/1/ kvadratmeter utifrån lägenhetens angivna 35 m² kan förekomma utan ansvar för Sarab Entreprenad AB.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.