Optimalt planerad - Attraktivt läge - Ljus - Anno 1929

Alströmergatan 32 H, 2tr, Kungsholmen, Stockholm

Pris & Avgift

3 025 000 kr
1 372 kr / mån

Storlek

1,5 rum och kök
Boarea 28 m²

Såld

Denna bostad är såld
Välkomna till denna moderna och välplanerade lägenhet. Föreningens vackra innergård ger dig en oas mitt på centrala Kungsholmen. Med närheten till grönområden och promenadstråk, blandat med kvarterskrogar och stenugnsbageri, shopping och ett stort utbud av matbutiker får du allt du behöver strax utanför porten till denna attraktiva bostad. Lägenheten genomgick en totalrenovering 2015 och resultatet blev ett elegant och smakfullt hem med en trivsam atmosfär. Bostaden har ett högt och fritt läge med samtliga fönster mot föreningens lummiga innergård. Vardagsrummet är ett perfekt sällskapsrum med generös takhöjd, vitmålade furugolv och härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartierna med djupa fönsterbrädor i tidstypisk mörk marmor i originalutförande från 1929. Köket med den antracitgrå färgen matchas stilfullt med beslag i mässing. Genomgående detaljrikedomen i köket återfinns i bland annat golvsockeln i mässing samt dimbara strömbrytare och vägguttag från retroinspirerade Renova. Köksön med dess bänkskiva i klassiskt virrvarrmönster, inbjuder till umgänge vid matlagning. Rostfria vitvaror från 2015 med gasspis och elugn. Sovdelen rymmer säng om 140 cm bred och har ett härligt ljusinsläpp från fönstret. Stambytt badrum med badkar, inbjudande hall samt klädkammare med god förvaring. Varmt välkommen på visning till denna pärla till lägenhet i mycket välskött och stabil förening i de attraktiva och tysta kvarteren på Alströmergatan!

Interiör

Entré med goda avhängningsmöjligheter, slitstarkt och slipbart ekgolv i hall och kök, kritvita väggar och säkerhetsdörr. Från hallen finns ingång till det helkaklade och stambytta badrummet med badkar, handdukstork, tvättställ, samt WC.

Välutrustat kök med yteffektiv förvaring. Köksfronter från Superfront i antracitgrå med mässingsbeslag. Köksutrustningen inkluderar gasspis, elugn, kyl/ frys. Stänkskydd i vitt matt kakel och en praktisk köksö som möjliggör socialt umgänge under matlagning.

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med stort fönsterparti, vitmålade väggar, vitmålat furugolv samt generös takhöjd. Här får både matbord och soffgrupp plats. Bra förvaringsmöjligheter i en rymlig garderob. En ordentlig sovdel med fönster, vitmålade väggar och laminatgolv ger en avskild sovplats.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 025 000 kr som utgångspris
Lgh nr
99-4023-1-375-3
Rum
1,5 rum och kök
Boarea
28 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Avgift
1 372 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd & kabel-tv (basutbudet).
Andelstal
0,15871
Årsavgiftsandel
0,15871
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
568 kr. Driftkostnaderna inkluderar: försäkring 150 kr/mån, gas 218 kr/mån och hushållsström 175 kr/mån. Dessa kostnader kan variera utifrån egen användning och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1929/30
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
Energiprestanda 138 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns hobbyrum, vindsförråd, grovsoprum, föreningslokal (30 personer), övernattningslägenhet (två stycken). Tvättstugor i uppgång H och O med nitton maskiner varav fem ej bokningsbara, sju separata rum.

Förening

Namn
HSB BRF Färjan i Stockholm
Allmänt:
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Dykaren 29, Färjan 10 och Färjan 11. Fastigheterna uppfördes 1929/30 och består av 487 bostadslägenheter samt 42 kommersiella lokaler. Den ekonomiska planen upprättades 1935. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av T&T förvaltning. Föreningen har ej beslutat att ändra årsavgiften. Föreningen tillämpar enhetsmätning av el. Delat ägande accepteras. 3 fas el finns framdraget till varje lägenhet. Bygglov att bygga lägenheter på vinden i Dykaren 29 finns, det finns ett stämmobeslut om tillstånd att gå vidare med projektet

Ett av föreningens viktigaste styrdokument är underhållsplanen. Den innehåller periodiskt och löpande underhåll som måste genomföras för att hålla fastigheten i gott skick. Underhållsplanen uppdaterades nyligen av styrelsen och ligger till grund för vilka belopp som årligen skall avsättas till fonden för yttre underhåll.

Utförda renoveringar:
Köksstammar 1973
El-stigar 1993
Badrumstammar 1994
Fasad (utvändig mot gata) 1995
Tvättstuga 2007
Tak 2009
Färjans fasad (innergård) 2010
Dykarens fasad 2011
Element/Värme 2011
Portkoder/lås 2012
Byte av blandare i badrum 2012
Fönster 2013
Ventilationskontroll 2013 godkänd- endast kolfilterfläktar tillåts
Målning av samtliga trapphus 2014/15
Byte av undercentral 2016
Överlåtelseavgift
1 138 kr debiteras av Säljare
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Kabel-tv, ingår i månadsavgiften (Comhems analoga basutbud).
Internet
Bredband via Bredbandsbolaget (250 mbit/sek upp och 100 mbit/sek ner). Föreningen har ett förmånligt avtal med Bredbandsbolaget vilket sänker priset för användarna ju fler som ansluter sig. I dagsläget ligger priset 130 kr/mån om alla i föreningen går med blir priset 120kr/mån. Normalpris för denna tjänst är 379kr/mån. Som bonus ingår även fri IP-telefoni.
Parkering
Parkeringsavgift tas ut vardagar mellan 9-17, övrig tid gratis. Boendeparkering i området kostar 1100:-/mån eller 75:-/dygn.

Föreningen har även 19 garageplatser, 16 garageboxar samt 9 st MC-platser. Till dessa är det separat kö.

Övrigt

NÄROMRÅDE
Här bor du mitt i pulsen med omedelbar närhet till kultur, butiker och restauranger. Fridhemsplan, S:t Eriksplan och City finns strax utanför porten, liksom grönskande Rålambshovsparken samt natursköna stråk utmed Kungsholmens strandpromenader. Oslagbara kommunikationer med tunnelbana (Blå & Grön linje) samt bussar. Västermalmsgallerian samt flera bra matbutiker finner man även direkt runt hörnet.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.