Anno 1907 - Vindsetage - Låg avgift - Terrass

Upplandsgatan 56, 5tr, Vasastan, Stockholm

Pris & Avgift

13 900 000 kr
3 719 kr / mån

Storlek

4 rum och kök
Boarea 159 m²

Såld

Denna bostad är såld
I en vacker fastighet anno 1907 finner du detta storstilade residens som disponeras i två plan. Njut av att bo i hjärtat av Vasastan, nära allt! Våningens unika karaktär kombinerat med de luftiga ytorna och det centrala läget ger en exceptionellt attraktiv bostad. Här bor du mitt i pulsen med omedelbar närhet till uteliv, kultur, butiker och restauranger. Odenplan och City finns strax utanför porten, liksom gröna Vasaparken och Hagaparken ännu ett stenkast bort. Det fina hörnläget gör att ljuset flödar in genom stora fönster. Upplandsgatan och Vidargatan sträcker ut sig nedanför dig. I lägenheten kombineras det bästa av förra sekelskiftets byggnadskonst med nutida bekvämlighet. Vardagsrummet i öppen planlösning med köket skapar ett fantastiskt sällskapsrum med en nockhöjd om ca 4,8 meter och en stor, luftig yta. Vidare finner du tre ordentliga sovrum, tre badrum och en inbjudande hall. Inslag som charmiga snedtak , takfönster, öppen spis och synliga bjälkar ger en unik och inbjudande atmosfär. Koppla av på en underbar och avskild takterrass med härlig utsikt över stan. Möjlighet att skapa 4 sovrum vid behov, se alternativ planlösning. Suveräna kommunikationer med T-bana, buss och nya Citybanan tar dig snabbt dit du vill. Välkomna på visning!

Interiör

Inbjudande entré och hall med parkettgolv och installerad säkerhetsdörr. Det finns garderob för förvaring samt plats för skrivbord. Hallen leder vidare till vardagsrum, kök, två sovrum samt två badrum.

Vardagsrum med fönster i olika väderstreck. Rummet har härlig rymd, ljusa färger och genomgående parkettgolv. Rummet är väldigt öppet vilket gör det lätt att möblera och skapa ett rum att trivas i. Njut av synliga takstolar, stora fönster, öppen spis, takhöjd om ca 4,8 meter och trivsamt hörnläge. Öppen planlösning mot köket så gott om plats för ordentligt matsalsbord. Utsikt över Vasastans takåsar.

Kök med goda arbetsytor och bra förvaring. Köksutrustningen inkluderar spishäll, ugn, kyl, frys, diskmaskin samt fläkt.

Två bra sovrum med plats för dubbelsäng samt diverse möblering. Stora fönster och ett av sovrummen har generös takhöjd om 4,8 samt två takfönster. God förvaring och generöst med garderober.

Entréplan har två helkaklade och fullt utrustade badrum.

ÖVRE PLAN:
En fin trätrappa leder upp till det övre planet, där du bestämmer vad rummet skall användas som - sovrum, kontor, studio. Vidare finner vi badrum samt takterrassen.

Badrum med kakel och våtrumsmatta. Övrig utrustning är tvättställ, toalett, tvättmaskin och torktumlare. Takfönster ger bra med ljus.

Stor takterrass med soligt och helt insynsskyddat läge samt utsikt över Stockholm City. Väl tilltagen för både utemöblemang, planteringar och blommor - som gjord för sommarens uteliv!

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
13 900 000 kr som utgångspris
Lgh nr
00020
Rum
4 rum och kök
Boarea
159 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt mätning 2017 (SS 21054:2009)
Balkong
Takterras med underbar utsikt över Stockholm!
Avgift
3 719 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband 100 Mbit/s, kabel-tv (basutbudet) och förråd.
Andelstal
5,42004
Årsavgiftsandel
5,42004
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
600 kr. Driftkostnaderna inkluderar försäkring 300 kr/mån och hushållsel 300 kr/mån.

Byggnad

Byggår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiprestanda 107 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelrum, barnvagnsrum, källarförråd, tvättstuga samt fin innergård med grillplats, utemöbler och vackra planteringar.

Förening

Namn
Brf Kejsarkronan 17
Allmänt:
Föreningen grundades 1979 och förvärvade fastigheten 1982. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 22 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen godkänner ej juridisk person men är ok med delat ägande. Föreningen äger marken. Trappstädningen och skötsel av innegården sköts via externa firmor. Föreningen har ej beslutat om någon avgiftsändring eller större renovering av fastigheten. Förening med god ekonomi och låg skuldsättning, nyligen höjda hyror på affärslokalerna kommer stärka ekonomin ytterligare framöver.

Utförda renoveringar:
2016 Byte av ventiler, vattenrör i källaren
2015 Dagvattenledningar under gården
2014 Balkongrenovering
2013 Gårdsrenovering
2012 Nytt tak, avloppsledning
2010 Mekanisk ventilation i lokal, ny tvättmaskin och torktumlare
2007 Renovering av samtliga fönster
2005 Renovering av entréer
2004 Nya balkonger
2003 Stambyte (Delvis)
1974-1980 - Stambyte
Överlåtelseavgift
1 120 kr
Pantsättningsavg.
448 kr
TV
Kabel-TV via ComHem, kostnaden för basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet
Bredband/fiber via Bahnhof, 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Parkering
På gatan tillämpas s k boendeparkering, vilket ger tillstånd att parkera kl 09:00-17:00 för 1100 kr/mån, alternativt 75 kr/dygn. Övriga tider är gatuparkeringen gratis.

Övrigt

AREAMÄTNING:
Boarea: (BOA) 159 m²
Ej mätvärt utrymme under snedtak: 23 m²
Totalarea: BOA + Ej mätvärt utrymme under snedtak: 182 m²
Se bifogat mätprotokoll från Areakorrekt.

I lägenhetsförteckningen är lägenheten registrerad som 3 rok med en boarea om 130 m².

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.