Sjöutsikt - Beviljat bygglov - Attraktivt område - Idylliskt läge

Fiskarholmsgränd 5, Johannesdal, Stockholm

Pris & Avgift

4 375 000 kr

Storlek

Tomtarea 1 156 m² (friköpt).

Såld

Denna bostad är såld
Vackert belägen tomt med utsikt över Mälarens vatten! Attraktivt villaområde med blandad bebyggelse och direkt närhet till natur, badplats, skolor samt service. Mycket goda kommunikationer med buss och T-bana som tar ca 25 min till Stockholm City. All tänkbar shopping, nöjen och restauranger finns att tillgå i Skärholmen Centrum och Kungens kurva. Aktuell tomt har beviljat bygglov och startbeskedet är klart, se bifogade dokument samt renderade bilder. Köparen kan dock bygga valfritt hus så tomten inte är kopplad till någon hus fabrikör. Kommunalt vatten och avlopp ligger i tomtgränsen, anslutningsavgift om ca 115 000 kr (ej dagvatten inkluderat). Kostnad för elanslutning är betald, men servisändring tillkommer om ca 4000kr vid konvertering av byggström till permanent skåp. Byggrätt: Betecknat område får byggnad uppföras i 2-plan med en byggnadsarea om 120kvm. Vill man bygga 1-plan så kan byggnadsnämnden medge en större byggnadsyta, dock max 1/5 av tomtytan. För mer detaljer se bifogad detaljplan samt plankarta. Tomten ligger på återvändsgata så minimal biltrafik. Kompletta konstruktionsritningar för presenterat hus lämnas till köparen, så allt klart för att bygga drömvillan! Även möjlighet att via attefallsreglerna bygga hus för två familjer/generationsboende då enbostadshus får inreda ytterligare en bostad utan bygglov. Offert finns framtagen från Hjältevadshus om man önskar bygga annat typ av hus, se under fliken dokument här nedan.

Fakta

Typ
Tomt
Pris
4 375 000 kr
Tomtarea
Tomtarea 1 156 m² (friköpt).
Taxeringsvärde
1 381 000 kr
Övrig driftkostnad
270 kr. Driftkostnad är för närvarande abonnemangskostnad för byggström (mätarsäkring 3x20) vilket är 270kr/mån sen tillkommer individuell elförbrukning.

Övrigt

SERVITUT:
Avtalsservitut Villa Mm

PLANBESTÄMMELSER:
Stadsplan (1968-12-10) , Tomtindelning (1970-09-29) , Ytvattenskydd (2008-11-25)

INTECKNINGAR/PANTBREV
0 kr (214 000 kr). Det finns 8 st skriftliga pantbrev/inteckningar som dödats enl §20 (Ärendenr D-2015-425053). Dödningen har vunnit lagakraft så ansökan om slutlig dödning/eventuell nyinteckning kan göras av den som är lagfaren ägare. Vill ägaren ha en ny inteckning på samma belopp som tidigare eller på ett nytt belopp, kan man ansöka om det samtidigt som inteckningen och pantbrevet slutligen dödas. Då får man tillgodoräkna sig stämpelskatt för den inteckning som dödas och betalar bara en expeditionsavgift för varje ny inteckning.

VATTEN & AVLOPP
Anslutningsavgiften för vatten & avlopp (ej dagvatten) avseende denna fastighet enligt 2018 års taxa är ca 115 000 kr ink moms. Kostnadsberäkningen avser en normalvilla med en lägenhetsavgift. Vill man koppla på dagvatten tillkommer ca 15.000kr. Information från Stockholm vatten och avfall. Tel: 08-522 138 31

NÄROMRÅDET:
Välkommen till Johannesdal - strändernas stadsdel! Som så många andra områden kring Stockholm var Johannesdal under lång tid en lantlig utpost med betande kor och ängsområden. Förr kändes det förstås avlägset att fara hit medan det nu istället är nära staden. Attraktivt som utflyktsmål bland stockholmarna var det ändå på den tiden. Strax efter andra världskriget byggdes därför ett antal sportstugor invid Johannesdals gård. Så småningom blev boendet permanent och numera samsas villorna nere vid Mälaren med flerfamiljshus uppe vid Vårbergs centrum. Stadsdelen har de senaste åren, inte minst på grund av sitt ypperliga läge nära staden och avgränsningen mot Mälaren, fått ett rejält upplyft. I själva Vårbergs centrum finns livsmedelsaffär och några mindre butiker liksom röda linjens T-bana. För den som söker mer shopping ligger givetvis affärerna vid Kungens kurva närmast nästgårds liksom det omfattande Skärholmens centrum. Här finns också all tänkbar service som systembolag, apotek, BVC /vårdcentral, bibliotek och en populär och välbesökt simhall. För motion och idrott är det väl sörjt. I Sätra finns friidrottshall och i Mälarhöjden ridskola. Sedan finns ett stort antal bollplaner där vissa spolas om vintern. För den som joggar finns härliga slingor, inte minst annat utmed Mälaren. Ishockeyrink finns på Vårbergs IP som även har konstisbana för allmänheten. Man får inte heller glömma populära Vårbergsbacken för utförsåkning och upplysta skidspår vid Sätra motionsgård. För barnfamiljen är stadsdelen idealisk med många valmöjligheter. Räknar man in Skärholmen finns det hela 22 små eller stora grundskolor med olika inriktningar och över 80 dagis/förskolor att välja mellan. Vid Fiskarfjärden ligger en av flera båtklubbar i området och det finns också mysiga strand- och klippbad. Gården Johannesdal är fortfarande kvar liksom en del 1700-talshus. Och strandpromenaden är en lisa för själen under årets alla årstider. Det är faktiskt möjligt att gå ända bort till Liljeholmen och vidare över bron in till Hornstull härifrån.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.