Anno 1885 - Stor balkong - Låg avgift - Gårdshus

Kronobergsgatan 21, 2tr, Kungsholmen, Stockholm

Pris & Avgift

4 475 000 kr
1 899 kr / mån
Visa bud
  • 4 475 000 kr Av budgivare 2, 2018-02-27 13:01:00
  • 4 450 000 kr Av budgivare 2, 2018-02-27 11:40:00
  • 4 200 000 kr Av budgivare 1, 2018-02-27 09:33:00

Storlek

2 rum och kök
Boarea 58 m²

Såld

Denna bostad är såld
Stilfulla sekelskiftesdetaljer möter modern design i denna välplanerade lägenhet. Njut av att bo i hjärtat av Kungsholmen, nära allt! Bostaden är belägen i en praktfull fastighet från 1885. I lägenheten möts det bästa av förra sekelskiftets byggnadskonst och nutida bekvämlighet. Interiören är elegant och sober med ljusa kulörer. Vardagsrummet är ett fantastiskt sällskapsrum med stor balkong, elegant furugolv, luftig yta och högt i tak. Ordentligt kök med modern maskinpark, perfekt för den som gillar att laga mat. Vidare finner vi ett generöst sovrum, inbjudande hall, helkaklat badrum samt god förvaring. Njut av bevarade tidstypiska detaljer såsom takrosetter, spegeldörrar samt stuckaturer. Från denna lägenhet har du lika nära till ett rikt uteliv som till grönska. Trots den centrala adressen ligger bostaden lugnt; 2 trappor upp i gårdshuset. Här bor du mitt i pulsen med omedelbar närhet till kultur, butiker och restauranger. Fridhemsplan, S:t Eriksplan och City finns strax utanför porten, liksom grönskande Kronobergsparken samt natursköna stråk utmed Kungsholmens strandpromenader. Oslagbara kommunikationer tunnelbanans gröna och blå linje samt innerstadsbussar såväl som flygbussar. Västermalmsgallerian samt flera bra matbutiker finner man även direkt runt hörnet.

Interiör

Inbjudande entré och hall med goda avhängningsmöjligheter. Vackert furugolv och ingång till badrum, vardagsrum, sovrum samt kök. Genomgående tidsenliga detaljer och högt i tak. God förvaring med klädkammare samt garderobsvägg.

Välutrustat kök med smakfull inredning. Bra förvaring och goda arbetsytor. Utrustning som finns är spishäll, ugn, diskmaskin, mikrovågsugn, kyl, frys samt fläkt. Klinkergolv och klassiskt vitt kakel ovan arbetsbänk. Stort härligt fönster och plats för matbord. Ny ugn och mikro från Siemens i rostfritt utförande är nu installerade. De vita på bilderna är de som byttes ut.

Vardagsrum med rymd, ljusa färger och genomgående vackert furugolv. Vardagsrummet är väldigt öppet vilket gör det lätt att möblera och skapa ett rum att trivas i. Högt och trivsamt läge med generöst fönster samt dubbeldörrar ut mot den stora balkongen. Balkongen fungerar som ett extra rum sommartid och gör lägenheten mer flexibel.

Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng och diverse möblering. Furugolv, ljusa kulörer och modern fondtapet. Skräddarsydd väg så man snyggt kan ha infälld tv i väggen.

Fräscht badrum med kakel och klinker i neutrala kulörer. Utrustningen inkluderar tvättställ, dusch, golvvärme och toalett.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 475 000 kr som utgångspris
Lgh nr
29
Rum
2 rum och kök
Boarea
58 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Balkong
Stor balkong i perfekt sydvästläge!
Avgift
1 899 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, vindsförråd & bredband 100/10 Mbit/s.
Andelstal
2,72
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
375 kr. Driftkostnaderna inkluderar: hushållsel 200 kr/mån och försäkring 175 kr/mån. Dessa kostnader kan variera utifrån egen användning och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1885
Hiss
Nej
Energideklaration
Energiprestanda 151 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Föreningen har gemensamma utrymmen såsom cykelförråd, grovsoprum, bastu med dusch, badrum och pentry, övernattningsrum/samlingslokal som går att hyra för 100:-/natt. Tvättstuga finns med två tvättmaskiner, en grovtvätt, en torktumlare och två torkskåp samt mangel

Förening

Namn
Brf Good Templar
Allmänt:
Föreningens består av 37 lägenheter samt 5 lokaler och är en "äkta" bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen har ägt fastigheten sedan 1998 då den ombildades genom ett förenklat förfarande från en bostadsförening till bostadsrättsförening. Bostadsföreningen har ägt marken och husen sedan de byggdes 1885. Fastigheten är uppvärmd genom fjärrvärme. Trapphus beräknas renoveras under 2018. Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar. Alla större ingrepp som berör stammar och/eller bärande konstruktioner måste anmälas till styrelsen och ska besiktigas av behörig och oberoende besiktningsman. Föreningen uttar ingen överlåtelse- och/eller pantsättningsavgift. Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. Delat ägande tillåts ej utöver makar/sambor.

Utförda renoveringar:
Fasader renoverades år 2015 - 2016.
Husen är stambytta i badrum och toalett år 2008-2009.
Kök stambyttes 1994-1995.
Taken renoverades 1997.
Fönster renoverades 2009.
Elstigar byttes på 1980-talet och tre-fas drogs in lägenheter.
Tvättstuga renoverades på 1980-talet och maskinparken har bytts ut och genomgått en ordentlig kontroll under 2014. Årligt serviceavtal finns.
TV
Det finns bredband från Bredbandsbolaget och ComHem. Kabel TV finns från ComHem. För att nyttja tjänsterna kan den boende behöva införskaffa modem/router.
Parkering
Det finns tio parkeringsplatser. Intresse anmäls till styrelsen och kön är kostnadsfri. Separat kö.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.