Attraktivt läge - Påkostad - Ljus - Perfekt planerad

Riddargatan 20, 1tr, Östermalm, Stockholm

Pris & Avgift

4 100 000 kr
1 219 kr / mån

Storlek

1,5 rum och kök
Boarea 34 m²

Såld

Denna bostad är såld
Oavsett om du är singel eller ett par och lockas av Stureplans pulserande nöjesliv, kulturlivet kring Nybrokajen eller shoppingen i city, finns allt du vill ha strax utanför porten på denna attraktiva lägenhet. Bostaden är belägen på andra våningen i en mycket välskött förening som blivit utsedd till Årets bostadsrättsförening 2012. Hela våningsplanet färdigställdes 2011 efter att ha gjorts om från kontor till lägenheter. I lägenheten möts det bästa av funktionalismens byggnadskonst och nutida bekvämlighet. Interiören är elegant och sober med ljusa kulörer. Kök och badrum har lyfts till en hög standard med en stram, stilren design och påkostade material. Vardagsrummet är ett fantastiskt sällskapsrum med elegant enstavsparkett, stora fönster och luftig yta. Även sovalkoven är ljus och generös. Här bor du med omedelbar närhet till vackra strövområden på Djurgården, Humlegården, skärgårdsbåtarna och Östermalmstorg med sin saluhall. Allt är snyggt, smart och med ett suveränt läge - bättre än så här kan det knappast bli för dig som drömmer om livet på Östermalm. Så välkommen på visning av en förstklassig skönhet i evigt eftertraktade kvarter!

Interiör

Entré via inbjudande hall med plats för klädavhängning. Det finns två garderober för förvaring och säkerhetsdörr är installerad. Genomgående i lägenheten finner vi ljusa kulörer samt vacker enstavsparkett på golv. Ingång till vardagsrum samt badrum.

Vardagsrum med generös takhöjd, två stora fönsterpartier samt luftig yta. Rummet är väldigt öppet vilket gör det lätt att möblera och skapa ett rum att trivas i. Plats för soffdel samt matbord. Praktisk sovalkov som rymmer dubbelsäng.

Påkostat kök i stilren design! Det är gott om förvaring, bra arbetsytor och moderna vitvaror. Utrustningen inkluderar kyl/frys, diskmaskin, mikro, induktionshäll, fläkt och ugn. Sober glasskiva ovan arbetsbänk i svart granit. Alla vitvaror är av märket Bosch och går i rostfritt utförande. (Spricka finns i glasskivan ovan arbetsbänken).

Lyxigt badrum med stor integrerad spegel, vitt kakel samt mattsvart klinker. Det finns dusch med glasdörrar, wc, tvättställ, infällda spotlights och golvvärme.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 100 000 kr som utgångspris
Lgh nr
028-029-0212
Rum
1,5 rum och kök
Boarea
34 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift
1 219 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, källarförråd & bredband 1000 Mbit/s.
Andelstal
1,35
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
425 kr. Driftkostnaderna inkluderar försäkring 210 kr/mån & hushållsel 215 kr/mån

Byggnad

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiprestanda 161 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns källarförråd, tvättstuga samt innergård med utemöbler och cykelförvaring.

Förening

Namn
Brf Sjömannen 7
Allmänt:
Bostadsrättsföreningen Sjömannen 7 utsågs 2012 till "Årets bostadsrättsförening" för sitt profesionella sätt att sköta föreningen. Brf Sjömmannen 7 har en mycket god ekonomi och 2015 betalades en del av avgiften tillbaka till föreningens medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening efter genomförd 3D-ombildning (2011) då man sålde av butiksplanet till Sjöeken Ekonomisk Förening. Som medlem i bostadsföreningen har man också möjlighet till medlemskap i Sjöeken Ekonomisk Förening med lika stor andel som i föreningen.

Föreningens fastighet är av flerfamiljshus i vacker funkisstil och byggdes 1938. Adresserna som tillhör är Sibyllegatan 7 och Riddargatan 20. Bostadsrättsföreningen köpte fastigheten i april 2003. Fastigheten består idag av 32 bostadsrätter och 1 hyresrätt. Till varje lägenhet hör ett källarförråd på cirka 2-4 kvm.Tillgång till tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktummlare, en centrifug, en mangel och ett uppskattat torkrum. Tvättstugan bokas 5 timmar åt gången genom ett digitalt bokningssystem i fastighetens entré eller över Internet. Juridisk person godkänns inte som medlem vid förvärv av bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Trönnberg & CO Förvaltnings AB. Fastighetsskötsel sker i egen regi. Städning i trapphusen sköts via inhyrd firma. Föreningen har ej beslutat om någon avgiftsändring. Delat ägande är ok, t.ex. förälder och barn.

Genomförda renoveringar:
År 2000 Renovering av Tak/fasad/fönster
År 2003 Stambyte/el
År 2005 Radomätning ok
År 2008 Energideklaration genomfördes
År 2010 Säkerhetsdörrar installerades
År 2010 Ny undervärmecentral & Portelefonisystem
År 2010-2011 Ombyggnation av kontorsplanet till bostadsrätter
År 2011 Bullerdämpande åtgärder i fönster
År 2011 Fiberoptiskt fastighetsnät installerades
År 2011 Nya tvättmaskiner och koppling mot tvättstugebokningssystemet.
År 2011 Entréportar renoverades mot Sibyllegatan
År 2011-2013 Vindsombyggnation
- Vindarna konverterades till bostadsrätter
- Hela ventilationssystemet i fastigheten sågs över och nya fläktar installerades.
- Nya hissmotorer samt ny hissinredning installerades i bägge trappuppgångarna.
- Nytt tak monterades på Riddargatan 20.
- Nya lägenhetsförråd installerades i källare och del av garage.
År 2012 Trapphusen renoverades
År 2013 Radiatorventilbyten och nya termostater
År 2013 Upprustning av innergård

Kommande projekt:
Föreningen har ett antal kommande projekt framför sig. Samtliga projekt är planerade att rymmas inom befintlig budget, dvs. det är inte inplanerat några höjningar av månadsavgifterna för att finansiera nedanstående projekt:

Fasadrenovering av innergård
Fasaden mot innergården behöver putsas och målas om. Detta är inget som är akut men ligger med som en framtida renovering.

Fönsterrenovering av fönster mot innergård
Fönstren mot innergården kommer på sikt att behöva renoveras/bytas ut. Detta är inget som är akut men ligger med som en framtida renovering.

Spolning av avloppsstammar
Det har gått drygt 10 år sedan vi stambytte fastigheten och det har blivit dags för spolning av stammarna. Spolningen genomförs sannolikt under 2016/2017.

Översyn av balkonger
Balkongerna har belastningstestas med gott resultat, däremot behöver de på sikt att målas om. Tidplan är ännu ej uppgjord.
Överlåtelseavgift
1 113 kr debiteras av Köpare
Pantsättningsavg.
445 kr
TV
Kabel-tv via ComHem, debiteras särskilt
Internet
Föreningen tillhandahåller Internetaccess via Fiber Direkts och STOKAB:s fibernät. I månadsavgiften ingår Internetförbindelse på upp till 1000/1000 Mbit/s
Parkering
I fastigheten finns ett garage tillhörande föreningen med 8 st platser. Avgiften är 2 300 kr/månad. Separat kö.

I övrigt gäller boendeparkering i området. Avgift tas ut vardagar mellan 9-17, övrig tid gratis. Boendeparkering i området kostar 900:-/mån eller 60:-/dygn.

Övrigt

Presenterade uppgifter är grundad på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Boarea är angiven till 34m² för denna bostad, arean kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.