Snabblänkar

Projekt Roddaren

Information

Under ekars djupa grönska i Farsta strand!

Farsta Strand, Eklidsgränd 3-5 & Rödkindavägen 13

Pris
1 895 000 - 6 395 000 kr

Avgift
1 202 - 4 917 kr/mån
Antal rum
1.5 - 6 R.O.K.

Boarea
22 - 118.6 m²
Tillträde
Från juni 2019

Nästa visning
Slutsålt

Visst är stan full av vatten, även utanför tullarna och vem vill inte bo nära strandlinjen? Nu byggs nytt elegant boende varsamt infattat i ett lugnt villakvarter som ligger alldeles vid sjön Magelungen. Området, som saknar genomfart, är vackert lummigt, med uråldriga ekar och almar liksom en egen stickväg ner till badet. Soliga altaner eller svalkande bad, det är bara att välja. Totalt handlar det om fyra parhus med två bostäder i varje, sex stycken är på 92 kvm, en på 55 kvm och så en större på 118 kvm samt två studiohus om 22 kvm. De sistnämnda är helt perfekta som ett trivsamt förstaboende med svängrum. Husen kommer att ha stående träpanel i en ljus ton, med generösa fönsterpartier och dito uteplatser med utekök, väl avskärmade mot grannen så att man känner sig privat. Parkeringsplatser finns vid entréinfarten. Mycket hög kvalitet på samtlig standardinredning med bl a ekgolv från Kährs. Givetvis finns möjlighet till egna val. Alldeles i närheten finns förskola och grundskola liksom buss, tunnelbana och pendeltåg. Promenadavstånd till Farsta centrum med all upptänklig shopping och service.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

0760-120030
peter@esthlm.se

Presentation
Intresseanmälan

Fakta

  • Projektnamn:Roddaren
  • Status:Slutsålt
  • Bostadstyp:Bostadsrättsparhus & Studiohus
  • Byggbolag:Derome/A-Hus Professional
  • Antal bostäder:10
  • Pris:1 895 000 - 6 395 000 kr
  • Antal rum:1.5 - 6
  • Boarea (BOA):22 - 118.6 kvm

Omgivning

  • Områdesbeskrivning:Farsta strand - ett boende med anor! Runt förrförra sekelskiftet byggdes, med inspiration från England, trädgårdsstäder på många ställen utanför Stockholm tullar. Frisk luft undan stadens larm lockade givetvis. Farsta strand är inget undantag. Så vid Magelungen uppfördes från 1901 ett antal villor under det stiliga namnet Södertörns villastad. Bara ett decennium senare hade området inkorporerats med Stockholms stad och Farsta började exploateras. Adressen till de parhus som nu kommer att uppföras är Rödkindavägen, namnad efter ett barnhem som låg på gatan och som uttryckte förhoppningen att "livet på landet skulle ge barnen röda, friska kinder". Numera skulle vi väl knappast kalla Farsta strand landet men en ombonad idyll nära staden är det i detta boende. Runt omkring ligger villor från olika epoker, med fina uppvuxna trädgårdar och så de urgamla minst hundraåriga ekarna. Tänk sedan att börja dagen med ett morgondopp, äta frukost på altanen för att därefter åka till jobb och skola. Och så omvänt när man kommer hem till middag för att sedan, nere vid bryggan, se solen gå ner över Magelungen.
  • Service och kommunikationer:Här är nära till service och affärer i Farsta centrum liksom kollektivtrafik och med buss en kort promenad från husen. Det ligger flera bra förskolor, kommunala såväl som "fria" på kort avstånd liksom Farsta grundskola med Adolf Fredriks musikklasser. Idrottsplan, simhall och ishall finns längre in i själva området. Grönområden för motion finns närapå utanför dörren och, för den riktigt spänstige, cykelbanor och 45 minuter in till Hornstull. Idealiskt för singlar, par eller barnfamiljer - välkommen till ett boende med kvalitet för livet!

Bilder

Visa som