Snabblänkar

Projekt Årsringen

Information

Villakänsla vid björkallén i Stureby

Stureby, Tussmötevägen 218

Pris
5 450 000 kr

Avgift
4 570 kr/mån
Antal rum
5 R.O.K.

Boarea
128 m²
Tillträde
Inflyttning klar

Nästa visning
Slutsålt

Intill björkallén i Sturebys lummiga kvarter byggs nu två bostadsrättsparhus av hög kvalitet. Stureby är en av de tidiga, klassiska villaförorterna. Redan på 1920-talet byggdes här rymliga hus, med klassisk arkitektur och stor omsorg i detaljerna. Precis som de två bostadsrättsparhus, som nu smygs in i den lummiga miljön och inramas av björkallén vid Tussmötevägen. Läget kan knappast vara bättre, tre minuters promenad från Svedmyra T-banestation med knappa tjugo minuter till city. Med andra ord nästan stadens utkant, men med alla fördelar av ett bekvämt, rofyllt boende. Nära skola, dagis och livsmedelsaffär. De två energieffektiva trähusen, uppförda av Hjältevadshus som lämnar hela 5 års garanti, är färgsatta i en ljust grågrön ton, med snickerier i äggskal och varmbeige. Modernt men med ett formspråk åt förr, med spröjsade fönster och generösa träterrasser i två väderstreck, för både frukost och middag utomhus i solen. Vid uppförandet kommer man ta så stor hänsyn till den befintliga trädgården som det är möjligt. Bostäderna består av fem rum, stort kök, fördelat på 2 1/2 plan med fina sällskapsytor, två badrum, klädkammare och garderober på sovrumsplanet samt ett vindsplan/förråd högst upp. Till varje boende hör parkeringsplats och förråd om ca 5 kvm.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

0760-120030
peter@esthlm.se

Presentation
Intresseanmälan

Fakta

  • Projektnamn:Årsringen
  • Status:Slutsålt
  • Bostadstyp:Bostadsrättsparhus
  • Byggbolag:Hjältevadshus
  • Antal bostäder:4
  • Pris:5 450 000 kr
  • Antal rum:5
  • Boarea (BOA):128 kvm

Omgivning

  • Områdesbeskrivning:Grönskande, med lummiga tomter, lätt kuperad terräng och välhållna 20-talshus blandat med modernare arkitektur känns Stureby verkligen som en klassisk trädgårdsstad. Från början hette den Ersta Villastad men då blev diakonisserna borta på Stigberget på Söder upprörda och menade att det var risk för sammanblandning. Efter att ha förkastat ett antal namnförslag - Bjule, Rothugget är några minnesvärda - enades man slutligen om Stureby, efter slaget om Brännkyrka 1518. Den sortens historia är nu långt borta. Generationsväxlingen de senaste åren har gjort att området fått nytt liv. Trettio procent av stadsdelens drygt 6 500 invånare är under 24 år, drygt 54 procent mellan 24 och 64 år så här finns alltså både gott om barnfamiljer men även mer blandade åldersgrupper.
  • Service och kommunikationer:På Tussmötevägen 218 bor du lugnt och rofyllt men nära precis allt Stureby/Enskede kan erbjuda.En liten bit bort ligger BEA ICA Kvantum, en stor välsorterad livsmedelsaffär. På gångavstånd ligger ett antal bra skolor och flera förskolor. I en radie av en kilometer hittar du också en mängd utmärkta restauranger, allt från pizzor, thaimat och sushi för avhämtning till mysiga kvarterskrogar. I närheten av husen ligger också välbesökta Hemskogen, gränsen mot Enskedefältet och som sedan binds samman med Svedmyraskogen med joggingspår, pulkabacke och stigar som slingrar sig genom terrängen. Det är också smidigt att cykla in till city - på drygt tjugo minuter via cykelvägarna trampar du över broarna på Söder och Gamla Stan. Varmt välkommen till Tussmötevägen 218 och ditt boende i solen.

Bilder

Visa som