Snabblänkar

Bostadsrättslägenhet Mariaberget Södermalm

Information

Anno 1892 - Påkostad - Toppskick – Ljus

Brännkyrkagatan 52, 1 tr

Pris & Avgift
7 750 000 kr
4 309 kr/mån
Storlek
3 rum och kök
Boarea 94 m²
Nästa visning
Kontakta
mäklaren

Vi är många som drömmer om att bo i de mysiga kulturkvarteren runt Mariatorget. Här råder ett stilla lugn och en charmfull atmosfär. Småbutiker, caféer och restauranger samsas med konstnärsataljéer och gallerior. Närheten till Slussens alla kommunikationer gör att man snabbt tar sig överallt i stan. Vackra sekelskiftesdetaljer möter modern design i denna välplanerade lägenhet. De ljusa, luftiga ytorna i kombination med en stilren inredning och renoverad fräschör gör detta till en exceptionellt attraktiv bostad. Vardagsrummet är ett fantastiskt sällskapsrum med furugolv, generös takhöjd och stora fönster. Smakfullt renoverat kök, här trivs garanterat den som gillar att laga mat med goda arbetsytor, bänkskiva av carraramarmor och moderna vitvaror. Lägenheten rymmer vidare en inbjudande hall, två fina sovrum/matrum, balkong mot gård samt ett badrum klätt i kakel och klinker. Läget är helt unikt med Mariatorget, Götgatan och Hornsgatans puls direkt runt hörnet, och önskas lugn och ro bjuder området också på Stockholms vackraste promenadstråk "Monteliusvägen". Allt är verkligen snyggt, smart och med ett suveränt läge, bättre än så här kan det knappast bli för dig som drömmer om livet på Söder!

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

0760-120030
peter@esthlm.se

Presentation
Intresseanmälan

Interiör

Hall

Inbjudande entré och hall med goda avhängningsmöjligheter bakom skjutdörrar av spegelglas. Vita väggar, grå snickerier samt fint klinkergolv i carraramarmor leder dig in i lägenheten. Hela interiören är verkligen grundligt renoverad och har en stilren utformning. Infällda spotlights i tak.

Vardagsrum

Vardagsrum med ljusa kulörer, generös takhöjd, två stora fönster samt tidsenliga detaljer såsom höga golvsocklar och furugolv. Rummet är väldigt öppet vilket gör det lätt att möblera och skapa ett rum att trivas i.

Matsal / Sovrum

Matsal med plats för ordentligt matbord. Stort fönster och vackra detaljer som är genomgående i hela lägenheten. Rummet kan även användas som sovrum om så önskas. För den som önskar 4 rok, se förslag på alternativ planlösning

Kök

Lyxigt renoverat kök med vita köksluckor, mässingsdetaljer samt klinkergolv och bänkskiva i carraramarmor. Plats för matbord och det är utgång till balkong. Utrustning som finns är induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Glasskiva ovan bänkskiva och vitvaror i sober vit design.

Sovrum

Sovrum med plats för ordentlig dubbelsäng och diverse möblemang. Mycket god förvaring som rymmer det mesta, skjutdörrar i spegelglas. Stort fönster och heltäckningsmatta på golv.

Badrum

Helkaklat och fräscht badrum som inkluderar tvättställ, toalett, infällda spotlights, handdukstork samt takdusch.

Fakta

 • Bostadstyp:Bostadsrättslägenhet
 • Pris:7 750 000 kr
 • Pristyp:Utgångspris
 • Tillträde:Enligt överenskommelse
 • Antal rum:3 (2 sovrum)
 • Boarea (BOA):94 kvm
 • Areauppgift enligt:Areauppgifter enligt föreningen
 • Lägenhetsnummer:2004
 • Andelstal: 10,0381
 • Balkong:Spansk balkong mot innergård

Ekonomi

 • Månadsavgift:4 309 kr/månad
 • Ingår i avgiften:Värme, vatten och källarförråd. Balkongtillägg tillkommer som en obligatorisk avgift om 60 kr/mån och adderas som en separat post på månadsavin
 • Avgiftsförändringar:Föreningen har ej beslutat om någon avgiftsändring
 • Pantförskrivning:Lägenheten är pantsatt, dessa lån löses i samband med tillträdet

Driftkostnader

 • Försäkring:200 kr/månad
 • Hushållsel:225 kr/månad
 • Summa driftkostnad:425 kr/månad
 • Boendekalkyl:Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad

 • Byggår:1892
 • Hiss finns: Ja
 • TV/Internet beskrivning:Föreningen har distributionsavtal med Telenor & ComHem. Kabel-tv och bredband 250 Mbit/s via gruppanslutning tillkommer med en kostnad om 226 kr/mån vilket adderas på månadsavin som en separat post
 • Parkering:På gatan tillämpas s k boendeparkering, vilket ger tillstånd att parkera kl 09:00-19:00 för 1100 kr/mån, alternativt 75 kr/dygn. Övriga tider är gatuparkeringen gratis.
 • Uppvärmning och ventilation:Fjärrvärme
 • Övriga utrymmen i föreningen:Det finns tvättstuga, innergård samt cykelförråd. Innergården har paviljong och trädäckad uteplats. Alla lägenheter har ett tillhörande förråd i källaren

Renoveringar

 • Utförda renoveringar:2019 OVK-besiktning
  2018 Stamspolning utfördes.
  2016 Tvättstugan renoverades.
  2015 Trapphuset renoverades.
  2014/2016 Innergården rustades upp.
  2012 Fiberbredband drogs in.
  2012 Samtliga termostater byttes ut i lägenheterna
  2012 Ny fjärrvärmecentral.
  2010 Taken renoverades i samband med vindsinredningen.
  2008 Fasaden mot Brännkyrkagatan renoverades.
  1984 VA-stammar och el-stigare byttes ut.
  1984 Nya fönster installerades.
 • Kommande renoveringar:Föreningen har ej beslutat om någon renovering av fastigheten

Energideklaration

 • Energistatus: Energideklaration ej utförd

Förening

 • Namn: Gårdsbjörken
 • Föreningen bildades: 2000
 • Allmän information: Föreningen omfattar 15 lägenheter där 1 lägenhet upplåts med hyresrätt. Föreningen har väldigt god ekonomi och inga långfristiga skulder per 2020-03-13. Marken innehas med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades 2018. Trappstädning sköts av inhyrd firma. Föreningens hyresrätt om 36 kvm utgör är en dold tillgång vilken kommer ge bra kapital till föreningen när den i framtiden upplåts med bostadsrätt.
 • Överlåtelseavgift:1183 kr
 • Pantsättningsavgift:473 kr

Omgivning

 • Området:Mariatorget anlades i slutet av 1760-talet, men hette fram till 1959 Adolf Fredrikstorg. Det ligger mellan Hornsgatan och Sankt Paulsgatan. Här ramas gräsmattor, fontän och statyer in av gamla, ståtliga hus på torgets sidor. I ett av dem har hotell Rival slagit upp sina portar med tillhörande krog och café, ett tillskott i det redan rika nöjesutbudet i området runt torget. Kvarteren kring Mariatorget är av tradition ett konstnärsområde och har kallats Stockholms Montmartre. På Hornsgatspuckeln har många konstnärer ateljéer och verkstäder. Och Bastugatan har varit hem åt flera av våra allra största författare. Mariabergets kullerstensbelagda backar och utsikten över Riddarfjärden från de vackra 1700-talshusen har inspirerat storheter som Ivar Lo Johansson, Dan Andersson, Jan Fridegård, Gunnar Ekelöf och Artur Lundkvist. Också Bellman levde stora delar av sitt liv i områden. Han föddes i det Dauerska huset vid Hornsgatspuckeln, men flyttade tidigt till nuvarande Bellmansgatan 24. Södermalm stod som inspiration för stora delar av skaldens verk. Maria Magdalena kyrka har mycket gamla anor. Redan på 1350-talet låg ett kapell på platsen där kyrkan nu står. Den kyrka vi ser idag stod färdig 1763. Här finns en minnestavla över Bellman vars morfar var kyrkoherde i Maria. Här finns också en tavla till minne av läkaren Johan von Horn, som grundade barnmorskeundervisningen i Sverige, och som Hornsgatan är uppkallad efter. På kyrkogården vilar bl a Stagnelius och Evert Taube. Vid Södermalmstorg ligger Slussen, som förbinder Mälaren med Saltsjön. Detta är en viktig knutpunkt för både båt-, bil- och tunnelbanetrafiken i Stockholm. Men det är också en populär mötesplats och på torget finns nästan dagligen marknadsstånd med blommor och frukt. Här finns även Stockholms Stadsmuseum. Intill torget finns Sveriges förmodligen mest berömda hiss, Katarinahissen. Den första versionen av denna byggdes redan 1883 för att underlätta kommunikationen mellan Stadsgården och östra Söder. Hissen drevs då av en ångmaskin. Den ersattes 1935 av dagens hiss. Från hissen leder en gångbro över till Mosebacke. Under bron hänger Gondolen, en restaurang med en fantastisk utsikt över staden.

Länkar

Övrigt

 • Information: Presenterade uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

  Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Alternativa planlösningar som presenteras är just bara ett "visuellt förslag" och det är alltid köparens egna ansvar att säkerställa att föreningens tillstånd erhålles för de förändringar som vill genomföras.

3D-vy

Bilder

Planlösning
Visa som