Snabblänkar

Projekt Solhemmet

Information

Värme och ljus i Solhem - för familjen eller singeln

Solhem, Norrgårdsvägen 14 A-E

Pris
1 800 000 - 4 990 000 kr

Avgift
1 256 - 4 895 kr/mån
Antal rum
1 - 5 R.O.K.

Boarea
22 - 113 m²
Tillträde
Inflyttning klar

Nästa visning
Slutsålt

Att bygga nytt i ett redan uppvuxet äldre villakvarter kräver varsamhet och ett öga för detaljer. Och så en dos kreativitet så att det passar in. I det här fallet talar vi om två bostadsrättsparhus och dito två studiohus, totalt 6 bostäder, som placeras mitt i det gröna i ett inbott område. Resultatet: som om det alltid funnits där i idyllen fast med en modern tvist. Bakom projektet står Derome/A-hus Professional, kända för sin kvalitet, inte minst när det gäller trähus. Och passande för den som minns sin Astrid Lindgren och Bullerbyn - adressen är nämligen Norrgårdsvägen - har husen klassiskt stående träpanel i ljus ton, stora fönsterpartier som släpper in solen och altaner i sydväst, avskärmade med en skyddande trävägg så att det blir en privat känsla i utelivet. I det nedre planet ligger välkomnande och rymlig hall, sällskapsytor med gott om svängrum för möblering och så kök, välutrustade och av hög kvalitet, i öppen planlösning och med glasdörrar ut mot altanen. Badrum och tvättstugedel samt ett arbets- eller sovrum. Övre planet har tre rejäla sovrum varav ett med fransk balkong, ytterligare ett badrum & så ett väl tilltaget allrum. Här finns även förråd. Standardinredning med bland annat parkett från Kährs, tysta maskiner från Siemens och Marbodalkök. Möjlighet till egna val finns naturligtvis också. Parkeringsplats vid entréinfarten. Välkommen till Solhemmet!

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

0760-120030
peter@esthlm.se

Presentation
Intresseanmälan

Fakta

 • Projektnamn:Solhemmet
 • Status:Slutsålt
 • Bostadstyp:Bostadsrättsparhus & Studiohus
 • Byggbolag:Derome - A-Hus Professional
 • Antal bostäder:6
 • Pris:1 800 000 - 4 990 000 kr
 • Antal rum:1 - 5
 • Boarea (BOA):22 - 113 kvm
 • Tomtbeskrivning:Altanerna är upplåten mark: Parhus 16 m² & Studiohus 13 m²

Omgivning

 • Områdesbeskrivning:Stockholm är omgivet av ett stort antal trädgårdsstäder som växte fram i början av 1900-talet. Ofta följde de järnvägens utbredning. Så är fallet med Solhem, anlagt av den flitiga firman AB Hem på landet redan 1904. Förr ett municipalsamhälle, en egen liten stad. Numera sedan länge en del av Spånga och på gränsen till ett antal klassiska villaområden. Här blandas snickarglädje från förra sekelskiftet med 30-talsfunkis och bebyggelse från senare decennier. Området har vuxit fram så att det känns genomtänkt. Med sina grönskande omgivningar, lummiga promenadstråk och med bara en halvtimme in till Stockholm är det en pärla att upptäcka. Här finns det mesta av cityshopping i det närliggande shoppingcentret i Vällingby eller en mer myllrande småstadskänsla i Spånga centrum, där du hittar delikatesser och restauranger med mat från hela världen. Ta cykeln till Grimsta naturreservat för fina löpturer, fiska i den lilla sjön eller ta ett bad i Mälaren i skogens utkant. Eftersom Solhem ligger så centralt placerad, i skärningspunkten omgiven av flera populära stadsdelar - bland annat Bromsten, Bromma och Sundbyberg - finns det all möjlighet att som barnfamilj välja samhällsservice, förskola, grundskola och gymnasium där man själv vill.
 • Service och kommunikationer:De hus vi presenterar här ligger en kort promenad till buss som snabbt går till Spånga station och därefter in till T-centralen. Tvärkommunikationerna är även de utmärkta. Och så finns det dessutom gott om cykelbanor.

Bilder

Visa som