Studiohus - Loft - Hög standard - Modern

Norrgårdsvägen 14, lgh 6, Solhem, Stockholm

Pris & Avgift

1 890 000 kr
1 251 kr / mån

Storlek

1,5 rum och kök
Boarea 29 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
Att bygga nytt i ett redan uppvuxet äldre villakvarter kräver varsamhet och ett öga för detaljer. Och så en dos kreativitet så att det passar in. I det här fallet talar vi om två bostadsrättsparhus och dito två studiohus, totalt 6 bostäder, som placeras mitt i det gröna i ett inbott område. Resultatet: som om det alltid funnits där i idyllen fast med en modern tvist. Bakom projektet står Derome/A-hus Professional, kända för sin kvalitet, inte minst när det gäller trähus. Och passande för den som minns sin Astrid Lindgren och Bullerbyn - adressen är nämligen Norrgårdsvägen - har husen klassiskt stående träpanel i ljus ton, stora fönsterpartier som släpper in solen och altaner i sydväst, avskärmade med en skyddande trävägg så att det blir en privat känsla i utelivet. Genomgående vattenburen golvvärme, standardinredning med bland annat parkett från Kährs, tysta maskiner från Siemens och Marbodalkök. Möjlighet till egna val finns naturligtvis också. Parkeringsplats vid entréinfarten. Studiohuset får en totalarea om 29 m² fördelat på boarea 22 m² och loft 7 m². Tillträde beräknat till 1 mars 2019. Fasta priser så först till kvarn!
Nyproduktion
Besök projektets hemsida för aktuell försäljningsstatus och mer information.
Till projektsidan

Interiör

Studiohusen, med samma formspråk och med altan även de, är lika genomtänkta i materialval och planlösning. Allrum med kök ger möjlighet till att både hänga med vänner och laga mat ihop. Bra plats för matbord liksom soffgrupp och annan möblering. Ytorna har dessutom utökats med ett praktiskt sovloft på 7 kvm så detta är ett helgjutet rymligt förstaboende. Helkaklat badrum.

Studiohusen utrustas med ett smart system från Thermotech. Energisnål, eldriven värmepanna med vattenburen golvvärme och separat varmvattenberedare.

För komplett information kring köks- och badrumsinredning samt husets övriga ytskikt läs mer i informationsbladet "Rumsbeskrivning / Produktlista" som finns under fliken dokument här ovan. Köpare kan göra vissa tillval om så önksas, broschyr med möjliga tillval kommer delas ut i god tid innan husleverans.

Fakta

Typ
Studiohus bostadsrätt
Pris
1 890 000 kr fast pris
Lgh nr
6
Rum
1,5 rum och kök
Boarea
29 m²
Areakälla
Totalarea om 29 m² fördelat på boarea 22 m² och loft 7 m²
Balkong
Härlig uteplats om 13 kvm i perfekt sydvästläge! Uteplatsen är upplåten mark dvs. den tillhör endast denna bostadsrätten.
Avgift
1 251 kr/mån. I avgiften ingår sophantering, förråd och parkeringsplats.
Andelstal
5,69
Årsavgiftsandel
5,69
Pantsatt
Nej

Byggnad

Byggår
2018/2019
Uppvärmning
Värmepanna med vattenburen golvvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
Beräknad energiprestanda 36,9 kWh/m² år. Övrig driftkostnad är hushållsel, hemförsäkring och förbrukning av vatten (via undermätare). Samtliga driftkostnader varierar utifrån egen användning och förbrukning.
Övriga utrymmen:
Det finns förråd, trädgård och numrerad parkeringsplats till varje hushåll.

Förening

Namn
Brf Solhemmet 1
Allmänt:
Föreningen registrerades hos bolagsverket 2016-07-07 och kommer att bestå av 6st bostadsrätter i form av två parhus och två studiohus. Dessa kommer preliminärt att stå färdiga i för inflytt i december 2018 för parhus och mars 2019 för studiohus. Bygget påbörjas så snart förhandsavtal på 4 av 6 enheter föreligger. Eftersom bostäderna är nyproducerade utgår ingen fastighetsskatt de första 15 åren. Nybyggnadsstandarden gör även att underhållskostnaderna kan hållas låga under lång tid. Föreningen innehar marken med äganderätt. Juridisk person kan beviljas medlemskap i föreningen dock max två lägenheter. Alla medlemmar har rätt att uthyra sin lägenhet i andra hand.

Varje boende får en egen värmepump, vilket gör att varje familj själva smidigt kan styra sina egna uppvärmningskostnader. Värmepumpen installeras med vattenburen golvvärme på samtliga våningsplan i parhusen och i studiohusen (ej loft).

GARANTI:
Derome/A-hus Professiona lämnar hela 10års garanti gällande konstruktionsfel parhusen/studiohusen, gällande vitvaror samt värmepump gäller respektive fabrikants garanti.

LÅNEERBJUDANDE:
Förmånligt lånerbjudandet från SEB finns vid köp i Brf Solhemmet, finns under fliken dokument. Utöver erbjudandet ordnar även SEB handpenningslån och bryggfinansiering. Välkomna att ta kontakt för mer information!

SÄLJPROCESS:
Parhusen och studiohusen, inklusive uteplats vars mark tillhör bostadsrätten och markeras på karta, säljs till fast pris vilket betyder att det inte förekommer budgivning. Den köpare som först bestämmer sig får köpa bostaden till det utannonserade priset. Det är först till kvarn som gäller! Nästa steg är att teckna förhandsavtal, då också förskottsinsatsen om 10% erläggs enligt följande: 100.000kr inom 1 vecka efter tecknat avtal, resterande förskottsinsats erläggs när avtalets villkor är uppfyllda och bygget avropas. Slutbetalningen om 90% betalas sedan till anvisat konto senast 1 vecka innan tillträde, dvs när parhusen/studiohusen är färdigbyggda och inflyttningsklara.
Internet
Telia öppen fiber kommer installeras och anslutas, sen kan man själv förmånligt välja mellan flera olika leverantörer. Mer info på www.oppenfiber.se
Parkering
Numrerad parkeringsplats ingår i avgiften, se översiktskarta för placering.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING:
Stockholm är omgivet av ett stort antal trädgårdsstäder som växte fram i början av 1900-talet. Ofta följde de järnvägens utbredning. Så är fallet med Solhem, anlagt av den flitiga firman AB Hem på landet redan 1904. Förr ett municipalsamhälle, en egen liten stad. Numera sedan länge en del av Spånga och på gränsen till ett antal klassiska villaområden.

Här blandas snickarglädje från förra sekelskiftet med 30-talsfunkis och bebyggelse från senare decennier. Området har vuxit fram så att det känns genomtänkt. Med sina grönskande omgivningar, lummiga promenadstråk och med bara en halvtimme in till Stockholm är det en pärla att upptäcka. Här finns det mesta av cityshopping i det närliggande shoppingcentret i Vällingby eller en mer myllrande småstadskänsla i Spånga centrum, där du hittar delikatesser och restauranger med mat från hela världen. Ta cykeln till Grimsta naturreservat för fina löpturer, fiska i den lilla sjön eller ta ett bad i Mälaren i skogens utkant. Eftersom Solhem ligger så centralt placerad, i skärningspunkten omgiven av flera populära stadsdelar - bland annat Bromsten, Bromma och Sundbyberg - finns det all möjlighet att som barnfamilj välja samhällsservice, förskola, grundskola och gymnasium där man själv vill. De hus vi presenterar här ligger en kort promenad till buss som snabbt går till Spånga station och därefter in till T-centralen. Tvärkommunikationerna är även de utmärkta. Och så finns det dessutom gott om cykelbanor.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan