Högt läge - Helt nytt badrum - Ljus - Välskött brf

Gyllenstiernsgatan 12, 5tr, Östermalm, Stockholm

Pris & Avgift

2 850 000 kr
1 123 kr / mån

Storlek

1 rum och kök
Boarea 27 m²

Visningar

Sön 25 februari 15:00-15:30
Öppen visning - Välkommen!
Med idylliskt Östermalmsläge intill Gustav Adolfsparken finner vi denna ljusa och välplanerade lägenhet. Oavsett om du lockas av Stureplans pulserande nöjesliv, kulturlivet kring Nybrokajen eller shoppingen i city, finns allt du vill ha strax utanför porten på denna attraktiva bostad. Här möts det bästa av 50-talets byggnadskonst och nutida bekvämlighet. Lägenheten säljs på uppdrag av Brf Fågelbacken så köpeskillingen går oavkortat till den egna föreningen. Inslag som perfekt planlösning, högt läge, stort fönsterparti och helt nytt badrum ger en trivsam atmosfär. Vardagsrummet är ett fint sällskapsrum och köket funktionellt för den som gillar att laga mat. Badrummet är under pågående stambyte och blir lyxigt renoverat, beräknas vara klart 23 mars. En köpare som kommer in i tidigt skede kan vara med och påverka val av kakel/klinker. Vidare finner vi en inbjudande tambur med god förvaring. Här bor man med omedelbar närhet till vackra strövområden på Gärdesfälten, Djurgården och skärgårdsbåtarna. Kort promenad till Karlaplan och dess galleria Fältöversten med ett brett utbud av restauranger, butiker och annan service. Suveräna kommunikationer tar dig snabbt var du vill i staden. Bättre än så här kan det knappast bli för dig som drömmer om livet på Östermalm! Det tillkommer i samband med stambyte en tillfällig höjning av månadsavgift om 774 kr/mån för aktuell lägenhet. Så total aviserad månadsavgift är fn 1123 kr/mån + 774 kr/mån, dvs. 1897 kr/mån.

Interiör

Inbjudande tambur med två platsbyggda garderober. Ljusa väggar och plastmatta på golv. Ingång till badrum och vardagsrum.

Ljust och rymligt vardagsrum med stort fönsterparti, ljusa väggar och parektt från tiden. Högt och fritt läge helt utan insyn. Plats för soffa, säng och matbord.

Kök med vita luckor och klassiskt vitt kakel ovan arbetsbänk. Utrustningen inkluderar ugn, spis, fläkt samt kyl/frys. Fint litet fönster gör även köket ljust.

Helt nytt och stambytt badrum med valbart kakel/klinker för köpare som kommer in i tidigt skede. Utrustningen inkluderar handdukstork, wc, golvvärme, tvättställ och dusch. Duschen har glasdörrar som kan fällas in. Föreningen står helt kostnaden för det nya badrummet. Kakel/klinker är valbart inom en viss serie/prisklass. Önskar köparen annat kakel som är dyrare än det som ingår betalas mellanskillnaden till föreningen.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 850 000 kr som utgångspris
Lgh nr
54
Rum
1 rum och kök
Boarea
27 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift
1 123 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten & källarförråd.
Andelstal
1,58
Pantsatt
Nej
Övrig driftkostnad
325 kr. Driftkostnaderna inkluderar: försäkring 150 kr/mån & hushållsström 175 kr/mån. Dessa kostnader varierar utifrån egen användning och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 157 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns tvättstuga, tork- och mangelrum, cykelrum, barnvagnsrum samt sopsortering. Föreningen tar emot grovsopor 1:a söndag udda månad. Det finns en takterrass med möbler samt milsvid utsikt. Till lägenheten hör ett källarförråd. För den som önskar hyrs några extra förråd även ut ut till boende och hyresgäster i föreningen, separat kö.

Förening

Namn
Brf Fågelbacken
Allmänt:
Välskött förening som ägt fastigheten sedan huset byggdes 1953 och består av 29 lägenheter samt 3 lokaler/kontor. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Trappstädning utförs via städfirma. Föreningen äger marken som har en tomtarea om 997 kvm. Juridisk person godkänns ej. Byggnadens totalyta är 2574 kvm varav 2104 utgör lägenhetsyta. Ekonomisk förvaltning sköts via SBC och Österåkers Bostadsförvaltnings AB. Förutom ensamägare accepteras som delägare gifta, registrerade partner och de som bor varaktigt tillsammans enligt sambolagen.

AVGIFTER
Det tillkommer i samband med stambyte en tillfällig höjning av månadsavgift om 774 kr/mån för aktuell lägenhet. Så total aviserad månadsavgift är 1126 kr/mån + 774 kr/mån, dvs. 1900 kr/mån.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Huset är enligt föreningen i stort sett i nyskick i och med pågående stambyte då alla rör byts ut. Huset har som helhet fått diskreta moderniseringar i den grundliga renoveringen av husets tak och fasad, i hiss, dörrautomatik, låssystem, ny elförsörjning inklusive husets allmänbelysning och moderniserade kontorsytor för uthyrning. Boendestandarden har förbättrats vid renoveringen av ventilationen och förråden. Huset har även utökade möjligheter till förvaring i nya extra förråd. Lägenheterna har/kommer i och med stambytet att ha helt nya badrum med hög standard, inklusive golvvärme och handdukstork och cirkulerande varmvatten. Lägenheterna har bredband med coax installerat och fiber förberett. Föreningen följer en upprättad underhållsplan som sträcker sig till 2030. För närvarande pågår stambyte i huset vilket beräknas vara klart den 23 mars. Stambytet finansieras via egna medel och upptagande av lån. För komplett historik av husets utförda underhåll, se bifogat dokument "Utförda renoveringar".
Överlåtelseavgift
1 138 kr debiteras av Köpare
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Kabel-tv och bredband 100/10 Mbit/s finns via gruppavtal och debiteras som en obligatorisk avgift om 205 kr/mån. Avgiften tillkommer som en separat post på månadsavin.
Parkering
Föreningen erbjuder kö till garageplats automatiskt utan särskild ansökan (7 st) i princip i turordning efter inflyttning. Garageplats kostar 1700kr/mån.

Visningar

  • Sön 25 februari 15:00-15:30

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan