Invid Strandvägen - Thaveniuska huset - Anno 1884 - Låg avgift

Styrmansgatan 1, ½tr, Östermalm, Stockholm

Pris & Avgift

5 300 000 kr
1 017 kr / mån

Storlek

2 rum och kök
Boarea 44 m²

Såld

Denna bostad är såld
Med bästa Östermalmsläge i hörnfastigheten Strandvägen och Styrmansgatan finner vi denna ljusa samt välplanerade lägenhet. Oavsett om du lockas av Stureplans pulserande nöjesliv, kulturlivet kring Nybrokajen eller shoppingen i city, finns allt du vill ha strax utanför porten på denna attraktiva bostad. Här möts det bästa av sekelskiftets byggnadskonst och nutida bekvämlighet. Inslag som högt i tak, välvda fönster, bevarad fiskbensparkett, stuckaturer och spegeldörrar ger en trivsam atmosfär. Vardagsrummet är ett formidabelt sällskapsrum och det förstklassiga köket perfekt för den som gillar att laga mat med moderna vitvaror samt barbord. Badrummet är renoverat och klätt i kakel samt klinker. Vidare finner vi ett ordentligt sovrum, god förvaring samt inbjudande hall. Njut av omedelbar närhet till Stockholms uteliv, vackra strövområden på Djurgården, skärgårdsbåtarna och Östermalmstorg med sin Saluhall - bättre än så här kan det knappast bli för dig som drömmer om livet på Östermalm! Avgiften inkluderar fiber 100 Mbit/s.

Interiör

Det Thaveniuska huset är en vacket och välskött hus från 1884 byggd i italiensk renässansstil. Byggmästare Evald Thavenius, anlitade arkitekten Isak Gustaf Clason för detta uppdrag. Byggnaden har varsamt renoverats de senaste åren och är vackert utsmyckad. Fastigheten har dessutom dubbla ingångar, från Styrmansgatan eller Strandvägen.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 300 000 kr som utgångspris
Lgh nr
10
Rum
2 rum och kök
Boarea
44 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Avgift
1 017 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv(basutbud/marknät) samt bredband 100 Mbit/s.
Andelstal
0,909
Årsavgiftsandel
0,91
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
350 kr. Driftkostnaden inkluderar försäkring 150kr/mån och hushållsel 200kr/mån

Byggnad

Byggår
1884
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiklass C, energiprestanda 116 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Tvättstuga, källarförråd, innergård, nytt grovsoprum, cykelverkstad, cykelrum och nyinstallerad sopsug.

Förening

Namn
BRF Saltsjöblick 17
Allmänt:
Föreningen äger fastigheten Stockholm Ädelman Mindre 17 och består av 25 lägenheter samt 2 lokaler. Adresserna som inkluderas är Strandvägen 19, 19A, och 21 samt Styrmansgatan 1. Fastigheten omfattar 4268 kvm bo/lokalyta. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Botema förvaltning. Föreningen har ej beslutat on någon avgiftsändring. Föreningen har beslutat att renovera innergården 2018. Denna renovering finansieras ur föreningens kassa och ska inte behöva påverka avgifterna. Ny ekonomiska plan planeras att registreras inom 6 månader. Alla lägenheter kommer då att åsättas ett nytt andelstal utifrån area samt tillägg för balkong. Enligt prognos från förening/ägare så kommer lägenhet nr 10 att få sin avgift justerad/höjd med ca 200kr/mån när den nya ekonomiska planen registreras.

Större utförda renoveringar:
Partiellt stambyte 2012
Installation fiber 2013
Ny sopsug och grovsoprum 2016
Överlåtelseavgift
1 138 kr debiteras av Köpare
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet/marknätet ingår i månadsavgiften. För övrigt utbud och aktuella priser se: www.comhem.se
Internet
Fiber är inkopplat i fastigheten via Stockholms stadsnät. Hastighet 100/100 Mbit/s ingår i avgiften.
Parkering
På gatan tillämpas s k boendeparkering, vilket ger tillstånd att parkera kl 09:00-17:00 för 1100 kr/mån, alternativt 75 kr/dygn. Övriga tider är gatuparkeringen gratis.

Övrigt

Presenterade uppgifter är grundad på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Boarea är angiven till 44m² för denna bostad, arean kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.