Balkong - Högst upp - Toppskick - Välplanerad

Palandergatan 7, 3tr, Hammarbyhöjden, Stockholm

Pris & Avgift

2 395 000 kr
2 989 kr / mån
Visa bud
  • 2 500 000 kr Av budgivare 3, 2018-02-20 10:23:26
  • 2 450 000 kr Av budgivare 2, 2018-02-20 10:08:46
  • 2 395 000 kr Av budgivare 1, 2018-02-14 15:12:06

Storlek

2 rum och kök
Boarea 38 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
Stilfull funktionalism möter modern design i denna välplanerade lägenhet! Belägen högst upp i huset bjuder den på ett ogenerat läge och en härlig utsikt. Att boendet dessutom överraskar med smarta lösningar, balkong och hög standard gör den till ett rent nöje att presentera. Den perfekta planlösningen tar tillvara varenda kvadratmeter och skapar trevliga ytor att umgås på. Vardagsrummet är ett formidabelt sällskapsrum med stort fönster samt utgång till den soliga balkongen där man garanterat vill spendera sommardagar. Det renoverade köket har en trivsam karaktär och modern maskinpark. Badrummet är stambytt och fräscht. Också sovrummet är ordentligt med plats för säng och med garderobsvägg. Direkt närhet till service, butiker och restauranger. Suveräna kommunikationer tar dig snabbt var du vill i staden! Bredband på 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften. Inre reparationsfond finns om 5000kr att nyttja för köparen.

Interiör

Inbjudande hall med ljusa kulörer samt grått klinkergolv leder dig in i lägenheten. Ingång till sovrum, badrum samt vardagsrum. Säkerhetsdörr är installerad.

Vardagsrummet är rymligt, går i neutrala kulörer och har vackert parkettgolv. Stort fönster och plats för soffhörna samt matbord. Från vardagsrummet öppnas dörren ut till den soliga balkongen med fri utsikt över området, perfekt västläge!

Smakfullt kök med välutrustad maskinpark. Köksutrustningen inkluderar ugn,spishäll, kyl/frys samt köksfläkt. Ljusgrå mosaik ovan arbetsbänk av rostfritt. Matplats och fönster mot gård.

Sovrum med ingång från hallen, väldisponerat och lugnt mot gård. Här finns plats för en ordentlig säng. Bra förvaring i platsbyggda garderober med skjutdörrar.

Stambytt badrum i stilren design. Badrummet inkluderar tvättställ, dusch samt wc. Fönster och vägg av glasbetong.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 395 000 kr som utgångspris
Lgh nr
1006
Rum
2 rum och kök
Boarea
38 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Balkong
Balkong i perfekt västläge dvs. eftermiddag- kvällssol.
Avgift
2 989 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kabel-TV, källarförråd och bredband 1000/1000 Mbit/s.
Andelstal
7,95
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
375 kr. Driftkostnaderna inkluderar försäkring 175kr/mån och hushållsström 200kr/mån. Dessa kostnader kan variera utifrån egen användning och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
Energiprestanda 205 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns tvättstuga och källarförråd.

Förening

Namn
Brf Palandergatan 7-9
Allmänt:
Föreningen är "äkta" och består av 12 lägenheter med adress Palandergatan 7 & 9, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Utöver lägenheterna finns även en uthyrd lokal. Föreningen förvärvade fastigheten under 2002. Marken innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades nyligen och löper vidare med oförändrade villkor fram till 2028. Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person. Föreningen har ej beslutat om någon avgiftsändring.

Utförda renoveringar:
1999 Stambyte
2010 Underhållsbesiktning
2012 OVK och Energideklaration
2013 Tilläggsisolering av vind
2013 Golvbyte i lokal
2014 Trädfällning, byte av kodlås och stamspolning
2014 Gjutning i källargolv
2015 Upprustning av yttertak
2016 Installation av modern belysning med rörelsedetektorer på fastighetens baksida.
2017 Installation av fiber
Överlåtelseavgift
1 138 kr
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Kabel-tv från Comhem, grundutbud ingår i avgiften.
Internet
Fiber från Banhof, ingår i avgiften. Uppkoppling på hela 1000/1000 Mbit/s
Parkering
I föreningen finns ca 7 parkeringsplatser på baksidan av huset. Inga markerade platser utan det är fritt att parkera där det finns ledig plats. Föreningen tillhandahåller parkeringstillstånd till de boende. Parkeringen är gratis.

Det finns även boendeparkering i området som f.n. kostar 500 kr/mån eller 35 kr/dygn.

Övrigt

HAMMARBYHÖJDEN / GULLMARSPLAN:
För den som gillar natursköna områden, men ändå vill bo nära City, är gröna Hammarbyhöjden / Gullmarsplan ett idealiskt bostadsområde. Stadsdelen ligger nära Nacka naturreservat, Sveriges mest besökta friluftsområde, med vandringsled och badsjöar. I närheten finns även Hammarby skidbacke och Sickla sjö. Till Södermalm tar man sig på tre minuter och Kommunikationsmässigt är läget helt oslagbart. Tunnelbana, bussar och tvärbana finns inom kort gångavstånd. Nära även till Globen samt Tele2 Arena med shopping, restauranger, evenemang och nöjen. Detta är också ett område som har stora framtidsplaner när Stockholm växer. Stockholms stad planerar i närområdet för 2 500 - 3 000 nya bostäder med varierande utseende och för alla familjestorlekar. Ambitionen med "Söderstaden" är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen. Söderstaden ska fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt med ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service. Områdets tradition ska bevaras genom att de kulturhistoriska byggnader som finns ska bevaras och varsamt integreras med nya byggnader. Utvecklingen ska också bygga vidare på nya restauranger och caféer.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan