Bullerbykänsla - Perfekt planerad - Välskött brf

Bolindervägen 118, Kallhäll, Järfälla

Pris & Avgift

2 995 000 kr
3 579 kr / mån
Visa bud
  • 2 995 000 kr Av budgivare 1, 2017-05-30 15:46:12

Storlek

4 rum och kök
Boarea 73,6 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
En lugn trädgårdsstad i miniatyr skulle Bolinderbyn bäst kunna beskrivas som. Här ligger radhuslängorna fritt, med fina täppor, blommande buskar och stora gemensamma grönytor för barn, lek och umgänge. Välbyggt och mycket väl planerat med fri vy ut över grönskan kännetecknar det bostadsrättsradhus vi skall presentera här. Huset är ritat av Malte Kleve och uppfört av Svenska Trähus under sent 40-tal vilket borgar för hög kvalitet på materialen liksom en finurligt uttänkt planlösning som gör att de välplanerade ytorna känns generösa. Entréplan öppnar upp med luft och ljus. Till höger ligger det välinredda, renoverade köket med matbord för minst fyra personer. Det soliga vardagsrummet, som syns i fonden redan när du öppnar entrédörren, är rymligt och har svängrum för soffor och annat möblemang samt dörr ut till södervänd trädgård. En svängd gedigen trappa upp ligger sedan två rejäla sovrum, gott om garderobsförvaring och badrum. Huset har också ett inrett källarplan med fönster, sov-/allrum och badrum med tvättutrustning. Nära till pendeltågsstationen, förskolor, bra skolor och härliga bad i Mälaren. Välkomna på visning!
Alla bilderPlanlösningDelaTweet

Interiör

Radhuset har en välkomnande entré och hall med goda avhängningsmöjligheter. Ljusa kulörer, klinkergolv och trapp till nedre/övre plan. Vägg av glasbetong samt ingång till kök och vardagsrum.

Smakfullt kök med stora rena arbetsytor och bra förvaring. Utrustning som finns är induktionshäll, köksfläkt, kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn samt ugn. Läcker mosaik ovan bänkskiva av granit. Klinkergolv och fönster mot framsidan. Plats för matbord. Vitvaror från Siemens och AEG i rostfritt utförande.

Vardagsrummet är ett trivsamt sällskapsrum med mycket ljus via stort fönster och pardörrar ut mot uteplatsen. Plats för soffgrupp och diverse möblemang. Utgång till uteplats och trädgård i perfekt söderläge vilket ger sol hela dagen/kvällen. Plats för matdel, grill samt loungemöbler.

ÖVRE PLAN:
Två bra sovrum med bevarade furugolv, ljusa kulörer och fönster i olika väderstreck. God förvaring med garderobsvägg i bägge sovrummen samt även två inbyggda garderober i det ena. Övre hallen har även inbyggt städskåp.

Badrum klätt i kakel och klinker. Utrustningen inkluderar dusch, vägghängd toalett, vädringsfönster, handdukstork, golvvärme samt tvättställ med marmorskiva.

NEDRE PLAN:
På nedre plan finns ett ordenligt sovrum/allrum samt även ett helkaklat badrum som är utrustat med tvättutrustning. Generöst förråd finns vidare till höger in via badrummet. Badrummets utrustning inkluderar dusch, toalett, tvättställ, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Typ
Bostadsrättsradhus
Pris
2 995 000 kr som utgångspris
Lgh nr
20:2
Rum
4 rum och kök
Boarea
73,6 m²
Biarea
30 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Balkong
Utgång till uteplats och trädgård i rakt söderläge så sol hela dagen/kvällen!
Avgift
3 579 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning & de marksända tv-kanalerna.
Andelstal
0,6024
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
475 kr. Driftkostnaderna inkluderar: hushållsel 275 kr/mån och försäkring 200 kr/mån

Byggnad

Byggår
1947-1949
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
Energiprestanda 124 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Det finns ett tvättstugehus på Skogstorpsvägen som innehåller tvättstuga, snickerilokal, undercentral och en föreningslokal. Tvättstugan har tre tvättmaskiner, två torktumlare, centrifug, torkskåp samt torkrum.

Förening

Namn
Brf Bolinderbyn Nr 1 i Kallhäll
Allmänt:
Föreningen är en radhusförening omfattande 166 st lägenheter av två typer. Lägenheterna är fördelade på 21 st längor och över tio fastigheter. Alla radhus är i tre plan där entréplan och övre plan räkas som boarea och källaren som biarea. Till varje lägenhet finns en mindre trädgård och rabatter på framsidan. Alla större renoveringsjobb som t.ex. stambyten, fasad- och takrenoveringar och byte av värmekulvertar är utförda och behöver inte upprepas inom överskådlig framtid. Föreningen avsätter ca två miljoner kronor per år till underhåll. Renoveringsläget i Bolinderbyn är gott och kommande renoveringar är av typen "nödvändiga men inte akuta". Renoveringsbehovet framöver beräknas kunna fyllas utan höjning av månadsavgift, extra insats eller ökad låntagning. För mer info om planerade renoveringar i enlighet med underhållsplanen se föreningens hemsida, länk finns nere till höger.
Överlåtelseavgift
1 120 kr
Pantsättningsavg.
448 kr
TV
Kabel-tv finns via Comhem eller via öppen fiber. Debiteras särskilt. De marksända kanalerna SVT: Kanal1, TV2, Kunskaps/barnkanalen och TV4 ingår i månadsavgiften.
Internet
Föreningen har internet via Comhem samt öppen fiber installerad. Via ip-onlys portal kan man jämföra och beställa tv/Internet utifrån antal kanaler/hastighet som man själv önskar.
Parkering
Parkeringsplats finns i länga intill bostaden och kostar 50:-/mån, denna p-plats (nr 87) kan tas över av köparen om så önskas. Ytterligare ett antal p-platser fördelas om möjligt efter önskemål om en andra parkeringsplats, separat kö för att få en extra plats.

Övrigt

OMRÅDE:
Bruksort förknippar vi med små orter långt ut på landsbygden. Men faktum är att bara 25 minuter från Stockholms C finns ett unikt bevarat 40-talsområde som byggdes för de anställda på dåvarande Bolinderverken. Välbyggda, välplanerade radhus med egen tvättanläggning, barnkrubba och samlingslokal. En egen liten by - och den är fortfarande lika idyllisk. I år firar rofyllda Bolinderbyn 70 år och är alltså uppförd efter kriget då byggandet tog fart igen. Radhusen fick gedigna materialval, med ljuddämpande tegelväggar mellan de olika bostäderna och luftiga, fina planlösningar. I kommunens kulturmiljöplan är det klassat som värdefullt. Det finns ingen genomfartstrafik och gott om stora gräsmatteytor för lek och spel mellan längorna, som alla har blomstrande, uppvuxna trädgårdar. Här bor en trivsam blandning av barnfamiljer och äldre. Alldeles närheten finns 3-4 olika dagis, kommunala eller privat liksom två mellanstadieskolor och gymnasieskola, fler val finns i Jakobsberg eller Järfälla. Fem-tio minuter bort ligger påfarten till motorvägen och på samma tid når man pendeltågsstationen och Kallhälls centrum med Coop, kafé, några restauranger liksom Friskis&Svettis. Genom lummiga områden når man snabbt Mälaren, med cykelvägar utmed vattnet och badställen, även för de mindre barnen. Och för den som vill ta ett morgondopp finns klippbad ännu närmre liksom friluftsliv i Järvafältets naturområde.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan


Kostnadsfri värdering