Anno 1926 - Vackra detaljer - Ljus - Välskött brf

Torbjörn Klockares gata 11, 1tr, Vasastan, Stockholm

Pris & Avgift

6 495 000 kr
3 907 kr / mån

Storlek

3 rum och kök
Boarea 77 m²

Visningar

Sön 28 januari 12:30-13:00
Öppen visning - Välkommen!
Alla visningar
  • 28 januari 12:30-13:00
    Öppen visning - Välkommen!
  • 29 januari 17:45-18:15
    Öppen visning - Välkommen!
Vi är många som drömmer om att bo i de mysiga kvarteren i hjärtat av Röda Bergen. Här råder ett stilla lugn och en charmfull atmosfär. Småbutiker, caféer och restauranger samsas med konstnärsateljéer och närhet till vacker natur. På anrika Torbjörn Klockares gata hittas detta kulturmärkta hus från 1926 med tidsenliga former och kulörer. Denna välplanerade och för området sällsynta 3:a ligger på andra våningen och har genomgående planlösning. Bostaden är i mycket fint skick med renoverade ytskikt. Bostadens hjärta är det trivsamma köket som har köksö och öppen lösning mot det luftiga vardagsrummet. Detaljer som furugolv och bevarade originaldetaljer ger en trivsam stämning, medan praktiska inslag som goda förvaringsutrymmen och tvättutrustning ökar komforten. Lägenheten har två sovrum mot rofylld gård, ett "master bedroom" och ett mindre barnrum. Vidare finner vi helkaklat duschrum, separat wc och en inbjudande hall. Möjlighet att skapa två separata lägenheter om så önskas, se alternativ planlösning. Suveräna kommunikationer med T-bana, buss och nya Citybanan tar dig snabbt dit du vill. Välkomna på visning!

Interiör

Inbjudande hall med avhängningsmöjligheter. Hallen har ljusa väggar, furugolv samt i den inre hallen garderob med skjutdörrar. Garderoben har flexibel och bra förvaring samt tvättdel med tvättmaskin. Ingång till samtliga rum från hallen.

Vardagsrummet är ett fantastiskt sällskapsrum med elegant furugolv, luftig yta, spegeldörrar och högt i tak. Plats för både soffgrupp och matbord. Ingång till generös klädkammare.

Kök med köksö samt social och öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har smakfull inredning, god förvaring samt bra arbetsytor. Utrustningen inkluderar spishäll, varmluftsugn, kyl/ frys i halvhöjd, fläkt, diskmaskin samt mikrovågsugn.

Två sovrum, varav ett "master bedroom" med plats för rejäl dubbelsäng och ett mindre barn- tonårs- gäst- eller arbetsrum. I båda rummen finns originalgarderober.

Fint renoverat och helkaklat duschrum med takdusch samt infälld hylla i vägg. Separat wc i samma stil utrustad med toalett, tvättställ, spegel och förvaringsskåp.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
6 495 000 kr som utgångspris
Lgh nr
14 & 15
Rum
3 rum och kök
Boarea
77 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt mätning
Avgift
3 907 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv och bredband.
Andelstal
3,18298
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
450 kr. Driftkostnaderna inkluderar: försäkring 200 kr/mån och hushållsström 250 kr/mån. Dessa kostnader kan variera utifrån egen användning och förbrukning.

Byggnad

Byggår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Energiprestanda 144 kWh/m² år.
Övriga utrymmen:
Föreningen har tvättstuga, cykelförråd och styrelserum (ej till för enskilda aktiviteter). Det finns även en fin gård med en trevlig pergola, nya utemöbler och möjligheter till grill. Denna uteplats kan bokas för privata tillställningar.

Förening

Namn
HSB BRF Kannan i Stockholm
Allmänt:
Föreningen grundades år 1925 och består av 61 bostadsrätter och 1 lokal. Dessa fördelat med adresserna Torbjörn Klockares gata 11/13 och Torsgatan 77. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Delat ägande accepteras. Trappstädning utförs via städfirma. Föreningen accepterar inte en juridisk person som köpare. Föreningens ekonomi är god och de har inga kända framtida förändringar som kommer att påverka ekonomin. Föreningen har ej beslutat om några avgiftshöjningar/sänkningar.

PLANERADE RENOVERINGAR:
Föreningen håller sig till en 20-årig underhållsplan och avsätter varje år pengar till en underhållsfond.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
Stambyte av kök & badrum 1986
Taket 1999, vissa åtgärder
Fasaden 1986, 2008
Gården Löpande
Fönster 2004
Trapphusmålning 2014
Byggnation av vindslägenheter 2016/2017
Överlåtelseavgift
1 138 kr debiteras av Köpare
Pantsättningsavg.
455 kr
TV
Tv-leverantör är Com hem, debiteras särskilt.
Internet
Föreningen är anluten till bredband och ip-telefoni genom Bredbandsbolaget. Alla lägenhetsinnehavare betalar 150 kr/månad per lägenhet för bredband- och telefoniabonnemang. Detta läggs på aviseringen av månadsavgiften som en separat post. För närvarande levereras 100 Mbps ner och 10 Mbps upp till varje uttag.
Parkering
Föreningen har inget garage eller parkeringsplatser. På gatan tillämpas s k boendeparkering, vilket ger tillstånd att parkera kl 09:00-17:00 för 1100 kr/mån, alternativt 75 kr/dygn. Övriga tider är gatuparkeringen gratis.

Övrigt

NÄROMRÅDE
Perfekt läge med närhet till ett rikt utbud av butiker, restauranger och caféer vid Odenplan, S:t Eriksplan och City. Mycket bra kommunikationer med buss precis utanför porten, nya Citybanan samt T-bana vid S:t Eriksplan. Motions - och natursugna finner även Vasaparken och Hagaparkens grönområde samt badplatserna vid Brunnsviken inom nära räckhåll. I närområdet växer även Norra Tornen fram och kommer att bli innerstadens högsta bostadshus.

INFORMATION:
Presenterade uppgifter är grundad på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

LÄGENHETSFÖRTECKNING:
Lägenheten disponeras sedan 1984 som 3 rok men är fortfarande registrerad som två lägenheter i lägenhetsförteckningen. Då lägenheterna varit sammanslagna under en längre tid utgår dock endast en avgift för internet gentemot föreningen. För den som önskar är det därför enkelt att skapa två lägenheter igen, se alternativ planskiss.


Lgh 14 & 15
Avgift: 3907
Andelstal: 3,18298
Area: 77 kvm (75 kvm)
Areakälla: Enligt mätning (Enligt brf)

Lgh 14
Avgift: 1638
Andelstal: 1,31977
Area: 32 kvm
Areakälla: Enligt brf & mätning

Lgh 15
Avgift: 2269
Andelstal: 1,86321
Area: 43 kvm
Areakälla: Enligt brf & mätning

Visningar

  • Sön 28 januari 12:30-13:00
  • Mån 29 januari 17:45-18:15

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan