Arkitektritat - Toppskick - Vackra detaljer - Naturskönt

Golfvägen 12a, Ingarö, Värmdö

Pris & Avgift

6 795 000 kr

Storlek

4 rum och kök
Boarea 110 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
På grönskande Ingarö bor man nära staden men mitt i lugnet. Högt belägen, med naturtomt i fina nivåer, ligger denna moderna villa, i ett äldre villaområde nära Fågelviks gård. Den är målad med svart falufärg, tak i aluzink och har skimret från Lagnö ström från fönstren. Ritad av Andreas Martin-Löf, årets arkitekt 2014, och bär hans omisskännliga prägel av luft och ljus. Nedervåningen är välkomnande och flödar av ljus med vardagsrum och kök i en social planlösning där köket, med tvättstugedel, ändå har egen, rymlig matplats för 4-6 personer och braskamin. Stora fönsterpartier och flera dubbeldörrar ut mot det trädäck som löper runt hela villan. Snyggt badrum med badkar. En öppen trappa upp ligger stort sovrum och ett rejält tilltaget allrum, enkelt att avdela till minst två sovrum. Genomgående vitlaserade furugolv och på övre planet även dito takbjälkar som bidrar till känslan av rymd. Stenlagd parkering vid entrén för tre-fyra bilar, inredd gäststuga och förråd. Tillgång till del i brygga och båtplats 150 meter bort, lika långt till Ingarö golfbana, nära buss och till Slussen på 30 minuter. Generös byggrätt där huvudbyggnad får upptaga en yta om 150 kvm.
Alla bilderPlanlösningDelaTweet

Interiör

Huset har en välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter. Hallen har härlig rymd med generös takhöjd. Ingång till kök, vardagsrum och trapp till övre plan. Klinker på golv och ljusa kulörer.

Stilfullt designat kök med stora rena arbetsytor samt bra förvaring. Utrustning som finns är spishäll, köksfläkt, kyl/frys i halvhöjd, integrerad diskmaskin, mikrovågsugn, varmluftsugn samt inbyggda spotlights i tak. Trivsam braskamin och plats för ordentligt matbord. Här finns även en utgång till altanen.

Vardagsrummet är husets hjärta med fönster i tre väderstreck och dubbeldörrar ut mot det trädäck som löper runt hela villan. Plats för en soffgrupp och tv-hörna. Stilrent vitlaserat furugolv och infällda spotlights. Stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp.

Helkaklat badrum av högsta klass med stilfull mosaik & klinker. Övrig utrustning är tvättställ, toalett, badkar och infällda spotlights.
Även tvättutrustning finns bestående av tvättmaskin, torktumlare samt en praktisk arbetsbänk.

ÖVRE PLAN
En trappa upp ligger stort ljust sovrum och ett rejält tilltaget allrum, enkelt att avdela till minst två sovrum. I allrummet finns två garderober. Genomgående vitlaserade furugolv, takbjälkar, charmiga snedtak och öppet upp i nock vilket bidrar till känslan av rymd.

Fakta

Typ
Friliggande villa
Pris
6 795 000 kr som utgångspris
Rum
4 rum och kök
Boarea
110 m²
Biarea
10 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
Tomtarea 2 852 m² (friköpt).
Taxeringsvärde
3 153 000 kr
Driftkostnad
32 490 kr. Driftkostnaden fördelas enligt följande: försäkring 5 000 kr, vatten/avlopp 6 400 kr, hushållsström + uppvärmning 17 000 kr, Vägavg/ snö 3 840 kr och samfällighet 250 kr.

Byggnad

Byggår
2005
Byggnadssätt
Grund: Krypgrund murad och gjuten direkt på berg. Stomme av trä. Bjälklag av trä/betong. Fasad av trä. Takbeklädnad av plåt aluzink. Utvändigt plåtarbete av aluzink. Hängrännor av aluzink. Fönster: isolerglasfönster. Ventilation: självdrag.
Uppvärmning:
Luftvärmepump med kompletterande elradiatorer
Vatten:
Enskilt vatten: Borrad brunn 91m djup
Avlopp:
Enskilt avlopp: Tvåkammar-system BDT i infiltration samt Latrin i 6m3 tank

Övrigt

PANTBREV:
Det finns 12 st pantbrev uttagna om sammanlagt 3 363 000 kr

SERVITUT & GA:
Nyttjanderätt Va-Anläggning
Värmdö Fågelvik GA:12, Värmdö Fågelvik GA:9

PLANBESTÄMMELSER:
Byggnadsplan (1951-09-27)

NÄROMRÅDE:
Att bo på Ingarö i Värmdö kommun har man gjort i alla tider. Inte svårt att förstå varför, det är ju nära Stockholm men har ändå en känsla av landet med hav, skog och grönska. De senaste decennierna har åretruntboendet utvecklats kraftigt, vilket gjort att man nu har utmärkt samhällsservice även här. Ingarö är som bekant en vidsträckt och avlång ö. Det objekt vi visar, Golfvägen 12 A, är beläget "i början", i ett äldre villaområde som tillhört Fågelviks gård, invid Lagnöström och bara 150 meter från brygga och badställen. Buss 430, som tar 35 minuter till Slussen, finns en bit bort och tio minuter med bil så når man Björkviks havsbad med sin populära skärgårdskrog. Ingarö Golfklubb med två 18-håls ängs- och skogsbanor är välkänd och de har även en bra restaurang, öppen året runt. För idrottande barn och ungdom är Ingarö IF ett aktivt alternativ som erbjuder bland annat fotboll, friidrott och innebandy. Det finns ett antal förskolor att välja mellan, både fria, kommunala och kooperativt drivna föräldraförskolor. I Brunn, med mataffär, bensinstation och pizzeria, ligger en av grundskolorna, årskurs F-9 och praktiskt nära motorvägspåfarten i Lämshaga finns välrenommerade Lemshaga Barnakademi som även de har årskurserna F-9.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan


Kostnadsfri värdering